Κουτσούμπας για Τσίπρα: Μου είπε ότι θα αλλάξει εκλογικό νόμο και Σύνταγμα επειδή δεν μπορεί να κάνει όσα υποσχέθηκε

Κουτσούμπας για Τσίπρα: Μου είπε ότι θα αλλάξει εκλογικό νόμο και Σύνταγμα επειδή δεν μπορεί να κάνει όσα υποσχέθηκε
sooc

Σε μια αποκάλυψη την οποία όμως δεν επιβεβαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ότι αφορά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη μεταξύ τους συνάντηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Τσίπρας φέρεται να του είπε ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, επειδή δεν μπορεί να κάνει όσα υποσχέθηκε.

«Μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως Αριστερά, γι’ αυτό θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση, καθώς στα άλλα μέτωπα δε θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει την κυβέρνηση αν καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Κουτσούμπα.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου υποστήριξαν πως «αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε σήμερα, ότι ελέχθησαν από τον Πρωθυπουργό στην μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή. Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του».

H απάντηση του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο τις οποίες υπερασπίζεται με συνέπεια. Κι αυτές αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν, σύμφωνα με πηγές του κόμματος» σχετικά με το σημείωμα της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ".

«Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγιες θέσεις. Γιατί, ενώ, τον Μάρτη του 2012 κατέθετε πρόταση νόμου με αυτό το περιεχόμενο, σήμερα το αλλοιώνει στο πλαίσιο των παζαριών του με τα άλλα κόμματα. Όσο για το περιεχόμενο της συνομιλίας, όσα είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ισχύουν απόλυτα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές του ΚΚΕ.

Δημοφιλή