Κυνήγι ανθρώπων από πλούσιους. Σε 100 χρόνια θα μπορούσε να ναι το χόμπι τους υποστηρίζει λέκτορας πανεπιστημίου

Κυνήγι ανθρώπων από πλούσιους. Σε 100 χρόνια θα μπορούσε να ναι το χόμπι τους υποστηρίζει λέκτορας πανεπιστημίου
Hunter
Hunter
Mikhail Kalakutskiy via Getty Images

Θα μπορούσε να είναι σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας ή καλύτερα ταινία τρόμου. Και όμως όσο και να ακούγεται εξωπραγματικό ένας ειδικός υποστηρίζει ότι μπορεί και να γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον. Ο λόγος; Για το «κυνήγι ανθρώπων». Ναι καλά ακούσατε, όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο λέκτορας τουρισμού του Πανεπιστημίου Κεντρικού Λανκασάιρ Daniel Wright, υποστήριξε πως το κυνήγι ανθρώπων θα μπορούσε να γίνει έως το 2200 μέρος της τουριστικής διασκέδασης που θα επιλέγουν να ακολουθήσουν οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, ήδη στον κόσμο επικρατεί μία τάση γι' αυτό που αποκαλούν «σκοτεινό τουρισμό». Για παράδειγμα άνθρωποι επιλέγουν αν επισκεφτούν πρώην στρατόπεδα συγκέντρωσης, μουσεία αφιερωμένα σε βασανιστήρια κτλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η φαινομενική αυτή γοητεία με το θάνατο θα μπορούσε να οδηγήσει στο «κυνήγι ανθρώπων» ως ένα υπόγειο άθλημα μέχρι το 2100.

«Οι άνθρωποι θα γίνουν σταδιακά πιο εξοικειωμένοι με το θάνατο ως μία μορφή του θεάματος επηρεασμένη από την τρέχουσα ψυχαγωγία, τις ταινίες και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος, αναφέρει επίσης πως «οι αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις, η έλλειψη νερού η εξάντληση πόρων και τροφίμων, η μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα οδηγήσει στην αλλαγή της ανθρώπινης ύπαρξής μας».

Μάλιστα ο Wright, έφερε ως παράδειγμα τις ρωμαϊκές μονομαχίες και τις δημόσιες εκτελέσεις που γινόταν στην

αρχαιότητα.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι οι φόνοι θα πραγματοποιούνται με το πρόσχημα της μείωσης του πληθυσμού. Βέβαια κάτι τέτοιο φαίνεται ασύλληπτο, δεδομένου ότι οι κοινωνίες διαρκώς προοδεύουν ειδικά στον κομμάτι που έχει να κάνει με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Δημοφιλή