ΔΙΕΘΝΕΣ
28/06/2016 05:56 EEST | Updated 28/06/2016 10:37 EEST

Ποια η θέση της Ελλάδας στη λίστα των χωρών με την πιο «θανατηφόρα» ατμοσφαιρική ρύπανση;

David Mdzinarishvili / Reuters
A general view shows the city of Tbilisi, Georgia, June 8, 2016. REUTERS/David Mdzinarishvili

Τη λίστα των χωρών με την πιο επικίνδυνη ατμοσφαιρική ρύπανση για την υγεία των ανθρώπων δημοσίευσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ). Τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη, καθώς στην πρώτη θέση δεν βρίσκεται η Κίνα ή κάποια άλλη βιομηχανοποιημένη χώρα, αλλά η Γεωργία.

Στα πλαίσια μιας έκθεσης για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο ΔΟΕ υπολόγισε πόσοι θάνατοι οφείλονται στην μόλυνση της ατμόσφαιρας εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σε κάθε χώρα και της κατέταξε ανάλογα με το πόσο «θανατηφόρος» είναι ο αέρας που αναπνέουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρώτη είναι η Γεωργία, με την Βουλγαρία, την Κίνα και την Ινδία να ακολουθούν. Αμέσως μετά έπονται η Ουγγαρία, το Τσαντ, η Ρωσία, η Νιγηρία και το Πακιστάν. Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στην μέση, καθώς υπολογίζεται ότι ανά 100.000 ανθρώπους, οι θάνατοι από την μολυσμένη ατμόσφαιρα αγγίζουν περίπου τους 80. Στην Γεωργία, ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 300.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο ΔΟΕ δεν εξηγεί τους λόγους που η Γεωργία άγγιξε την κορυφή, όμως, όπως εξήγησε ο ειδικός σε θέματα ποιότητας του αέρα, Tim Kovach, ένας από τους λόγους είναι η αύξηση της χρήσης παλιών, πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, λόγω της έλλειψης ενός εξελιγμένου συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post