Η Ισλανδία απέκλεισε την Αγγλία

Η Ισλανδία απέκλεισε την Αγγλία
Sport24

Η Αγγλία προηγήθηκε στο 4ο λεπτό με πέναλτι του Ρούνεϊ, αλλά η Ισλανδία έκανε την ανατροπή, νίκησε με 2-1 και είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στα προημιτελικά του Euro 2016

Τελικά η φάση των "16" του Euro 2016 δεν ολοκληρώθηκε χωρίς έκπληξη, καθώς η Ισλανδία νίκησε 2-1 με ανατροπή την Αγγλία στη Νίκαια, έτσι είναι αυτή που αντιμετωπίσει την Γαλλία στα προημιτελικά.

Αγγλία - Ισλανδία 1-2

  • Σκόρερς: 4' πέν. Ρούνεϊ / 6' Ράγκναρ Σίγκουρντσον, 18' Σίγκτορσον
  • Γήπεδο: "Stade de Nice", Νίκαια
  • Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Η Αγγλία δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του φαβορί γρήγορα στο ματς, καθώς στο 2' είχε την πρώτη τελική με τον Στάριτζ, στο 3' κέρδισε πέναλτι με τον Στέρλινγκ και στο 4' ο Ρούνεϊ άνοιξε το σκορ για "3 λιοντάρια".

Από μπαλιά του Ντάνιελ Στάριτζ ο Ραχίμ Στέρλινγκ βρέθηκε μόνος στην περιοχή από αριστερά και ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον ανέτρεψε. Ο Γουέιν Ρούνεϊ ανέλαβε την εκτέλεση και από τα 11 βήματα νίκησε τον Χάνες Χάλντορσον για το 1-0.

Η απάντηση όμως των Ισλανδών ήταν άμεση, καθώς μετά από πλάγιο ο Άρνασον πήρε την κεφαλιά (προς τα πίσω) στην περιοχή και ο παρτενέρ του στην άμυνα, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Το σουτ του Ντέλε Άλι πέρασε λίγο άουτ στο 15', ενώ στο 18' ολοκληρώθηκε το αγγλικό σοκ, δηλαδή η ισλανδική ανατροπή. Ο Κόλμπεϊν Σίγκτορσον μέσα από την περιοχή είχε τον χρόνο να κοντρολάρει και πλασάρει, νικώντας τον Χαρτ για το 1-2.

Ο ρυθμός του αγώνα στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν φυσικά ανάλογος, η Ισλανδία κλείστηκε στο μισό γήπεδο, χωρίς βέβαια ποτέ να θεωρηθεί ακίνδυνη και το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου 45αλέπτου. Ο Χάλντορσον στο 28' απέκρουσε το σουτ του Κέιν στην κίνηση από σέντρα του Στάριτζ, ο οποίος απείλησε στο 43' και ο Ρούνεϊ στο 44'.

Ο Ρόι Χόντσον αντέδρασε από τον πάγκο, ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο με τον Τζακ Γουίλσιρ στην 11άδα, αντικαθιστώντας τον Έρικ Ντάιερ, με την Αγγλία να γίνεται πιο επιθετική και δημιουργική στο κέντρο.

Η πρώτη σπουδαία φάση για γκολ στο δεύτερο 45άλεπτο δεν ήταν για τους Άγγλους, αλλά για τους Ισλανδούς, με τον Ράγκναρ Σίγκουρντσον να κάνει ανάποδο "ψαλίδι" από κοντά και την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Τζο Χαρτ!

Ο Τζέιμι Βάρντι πέρασε στο ματς στο 60' αντί του Στέρλινγκ και στο ίδιο λεπτό ο Ντέλε Άλι αστόχησε σε πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, ενώ έπρεπε να φτάσουμε στο 79' για να απειλήσει ξανά η Αγγλία, με την κεφαλιά του Κέιν όμως να είναι αδύναμη (μπαλιά του Βάρντι) και να καταλήγει στην αγκαλιά του Χάλντορσον.

Ο Γκούναρσον στο 84' βγήκε στην αντεπίθεση και ο Χαρτ απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό του σουτ, ενώ ο Χόντσον στο 86' έκανε την τρίτη του, με τον Μάρκους Ράσφορντ να αντικαθιστά τον Γουέιν Ρούνεϊ. Ο νεαρός στράικερ έδωσε ενέργεια στα τελευταία λεπτά στην Αγγλία, αλλά μάλλον ο Χόντσον άργησε να τον βάλει.

  • ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ (46' Γουίλσιρ), Άλι, Ρούνεϊ (86' Ράσφορντ), Στάριτζ, Στέρλινγκ (60' Βάρντι), Κέιν.
  • ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπίρκιρ Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (89' Τράουστασον), Σίγκτορσον (77' Έλμαρ Μπιάρνασον).

Δημοφιλή