Βανδαλισμοί στο μνημείο ολοκαυτώματος πλησίον της Εβραϊκής Συναγωγής στην Αθήνα

Βανδαλισμοί στο μνημείο ολοκαυτώματος πλησίον της Εβραϊκής Συναγωγής στην Αθήνα
Eurokinissi

Στο στόχαστρο βανδάλων μπήκε το μνημείο ολοκαυτώματος που βρίσκεται στην οδό Μελιδόνης κοντά στην Εβραϊκή Συναγωγή στην Αθήνα.

Οι άγνωστοι έγραψαν με μαρκαδόρο τη λέξη «ΡβΚΟ» με λατινική γραφή και ένα σχέδιο το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνώντας στο διαδίκτυο εντόπισαν την παρόμοια λέξη «ΡΕΚΟ», η οποία στην σλοβενική γλώσσα σημαίνει «ψήσιμο».

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 9 προς 10 Ιουνίου στην οδό Μελιδόνης στην Αθήνα σε αλσύλλιο πίσω από την Εβραϊκή. Το βανδαλισμό αντιλήφθηκε ο 67χρονος υπεύθυνος ασφαλείας της Ισραηλίτικης κοινότητας Αθηνών και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Την έρευνα του περιστατικού ανέλαβαν αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι πήραν βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής των χώρων γύρω από την συναγωγή, αναζητώντας εικόνες των δραστών. Στο μεταξύ στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων εξερεύνησαν τον χώρο αναζητώντας γενετικό υλικό ή αποτυπώματα των δραστών.

Στο παρελθόν έχουν γίνει ξανά επιθέσεις με στόχο εβραικά μνημεία από οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου που ανέλαβαν την ευθύνη σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Δημοφιλή