Αυτή είναι η «σατανική» οικιακή βοηθός που νάρκωνε άρρωστους ηλικιωμένους στην Αθήνα

Αυτή είναι η «σατανική» οικιακή βοηθός που νάρκωνε άρρωστους ηλικιωμένους στην Αθήνα
elas

Στη δημοσιότητα έδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά από εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία της 36χρονης Βουλγάρας, η οποία κατηγορείται ότι υπνώτιζε ηλικιωμένους με σκοπό να τους ληστέψει μέσα στο σπίτι τους.

Η 36χρονη, η οποία συνελήφθη στις 11 Ιουνίου 2016, έβρισκε δουλειά στο σπίτι των θυμάτων της ως οικιακή βοηθός μέσα από δημοσιευμένες αγγελίες στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για την TOPALOVA YULIYA του LUBOMIR ή LYUBOMIROVA και της MINCA ή MINKA γεννηθείσα στις 14-3-1968 στην Βουλγαρία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση της και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Μορφίνη στο τσάι, στο νοσοκομείο τα θύματα

Μία «σατανική» οικιακή βοηθός από τη Βουλγαρία, η οποία νάρκωνε τους ηλικιωμένους που φρόντιζε μέσα στο σπίτι τους για να τους αφαιρεί χρήματα και αντικείμενα αξίας, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.

Η 36χρονη έβρισκε τα θύματά της μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών που αναρτούσαν οικογένειες για τη φύλαξη του παππού ή της γιαγιάς. Σε καθέναν από τους πελάτες της –οι οποίοι συνήθως είχαν βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν- συστηνόταν με διαφορετικό όνομα και χρησιμοποιούσε διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, ενεργοποιημένα σε ψεύτικα στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, για να μην αφήνει ίχνη.

Μόλις περνούσαν λίγες ημέρες και έβρισκε που κρύβει ο ιδιοκτήτης μετρητά και κοσμήματα αναλάμβανε δράση. Έριχνε υπνωτικό χάπι ή την ουσία ‘βενζοδιαζεπίνη’ (κύριο συστατικό των υπνωτικών χαπιών) ή μορφίνη στον καφέ, το νερό ή το τσάι των ηλικιωμένων με αποτέλεσμα τη νάρκωσή τους. Τα θύματα ξυπνούσαν μετά από πολλές ώρες και αντιλαμβάνονταν ότι η οικιακή βοηθός τους έχει αδειάσει το σπίτι.

Η επίδραση των χαπιών σε συνδυασμό με το βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν είχαν ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι ηλικιωμένοι να καταλήγουν στο νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα. Οι αστυνομικοί ερευνούν ξεχωριστά μία περίπτωση κατά την οποία ένα θύμα της «σατανικής» Βουλγάρας απεβίωσε. Αναζητούν το κατά πόσο ο θάνατος προήλθε από την επίδραση του φαρμάκου ή από άλλον άσχετο λόγο.

Η Αστυνομία εξιχνίασε μέχρις στιγμής έξι περιπτώσεις σε Καισαριανή, Αγίους Αναργύρους, Άλιμο και Κυψέλη, ενώ από τη δημοσίευση της φωτογραφίας της αναμένεται να βρεθούν και άλλα θύματα.

Η σύλληψή της έγινε στις 11 Ιουνίου 2016 ύστερα από έρευνες που ακολούθησαν από καταγγελία ληστείας στις 5 Ιουνίου σε διαμέρισμα ηλικιωμένου στην Καισαριανή. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, μέχρι και την ημέρα της σύλληψης η 36χρονη έψαχνε σε ηλεκτρονικές αγγελίες για ενδιαφερόμενους που ζητούν οικιακή βοηθό. Οι αστυνομικοί επενέβησαν για να τη συλλάβουν σε διαμέρισμα στην Κυψέλη λίγο πριν ρίξει υπνωτικό στο τσάι ανυπεράσπιστης γυναίκας που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.