Ευρώ-σαφάρι Κυριάκου για νέο μίγμα πολιτικής

Ευρώ-σαφάρι Κυριάκου για νέο μίγμα πολιτικής
Sooc

Με την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να μεταφέρει στην καρδιά των Βρυξελλών την θέση του για το ελληνικό προγράμμα και τους στόχους των πλεονασμάτων, παρουσιάζοντας το νέο μίγμα πολιτικής που προτείνει και στηρίζεται στην ανάγκη για μείωση του στόχου του 3,5% με ταυτόχρονη τόνωση της ανάπτυξης και μείωσης των αριθμητικών στόχων για τις δαπάνες, επαναλαμβάνοντας οτι «πρόκειται στην πραγματικότητα για τους μόνους ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ - με αφορμή και το πρόσφατο Brexit θα μιλήσει για την ανάγκη τόνωσης της δημοκρατικής λειτουργίας της ευρωπαϊκής ένωσης με ταυτόχρονες αλλαγές σε δομές της λειτουργίας της που θα βάζει πρώτους στο κάδρο τους ευρωπαίους πολίτες.

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε την εναλλακτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα και στο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδιας Εντα Κένυ, με τον οποίο συναντήθηκε για 30', στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΕΛΚ, στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συζήτηση που είχε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό ανέφερε τους προβληματισμούς του για το ισχύον προγράμμα στην Ελλαδα, το οποίο, όπως τόνισε δεν «βγαίνει» και ανέπτυξε όλο το σκεπτικό του για την πρόταση τη ΝΔ με ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2%, καθώς οπως εξήγησε πλεόνασμα που θα ανέρχεται στο 3,5% στα επόμενα χρόνια, δεν ειναι εφικτός στόχος.

Άλλωστε, όπως σημείωναν πηγές απο τη ΝΔ, ο κ. Μητσοτακης εχει παρακολουθήσει το προγράμμα Κένυ, που οδήγησε τη χώρα του σε έξοδο απο το μνημόνιο και θεωρεί οτι μπορει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για την Ελλαδα.

Από την πλευρά του ο κ. Κένυ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε στον πρόεδρο της ΝΔ, οτι ο ίδιος συμφωνεί με τη λογική «ουσιαστικές μεταρρυθμισεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα» και θα μπορούσε να στηρίξει ένα τέτοιο προγράμμα που θα επιτυγχάνει 4% ανάπτυξη και 2% πλεονάσματα.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτακης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ στην έδρα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στη βελγική πρωτεύουσα.

Δημοφιλή