Ένοπλοι αστυνομικοί στις γαλλικές παραλίες και στα δημοφιλή θέρετρα υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

Υπό το βλέμμα ένοπλων αστυνομικών τα μπάνια και η ηλιοθεραπεία στις γαλλικές παραλίες
France. Cote Dazur. Cagnes Sur Mer. The Beach. (Photo by: Valletta Vittorio/AGF/UIG via Getty Images)
France. Cote Dazur. Cagnes Sur Mer. The Beach. (Photo by: Valletta Vittorio/AGF/UIG via Getty Images)
AGF via Getty Images

Όσοι επιλέξουν φέτος τα γαλλικά παραθαλάσσια θέρετρα για καλοκαιρινές διακοπές μάλλον θα κάνουν μπάνιο και ηλιοθεραπεία πλάι-πλάι με οπλισμένους αστυνομικούς. Είτε αυτοί θα είναι «ορατοί», είτε όχι...Αυτό επιτάσσει το νέο δόγμα ασφάλειας των γαλλικών αρχών που φαίνεται πως ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η ανησυχία της γαλλικής κυβέρνησης και των υπηρεσιών ασφαλείας, πως τα θέρετρα κατά μήκος της ακτογραμμής της χώρας μπορεί να αποτελούν «ευαίσθητους» στόχους πηγάζουν και από την περυσινή ένοπλη επίθεση σε τουριστικό θέρετρο στην Τυνησία – στο Πορτ Ελ Καντάουι.

Έτσι, όπως αναφέρει ο Guardian αξιωματικοί της υπηρεσίας CRS (αντίστοιχη των δικών μας ΜΑΤ) που μέχρι τώρα ήταν εξοπλισμένοι με γκλοπ και χειροπέδες, θα μπορούν πλέον για πρώτη φορά να φέρουν και πυροβόλο όπλο ενώ θα έχουν στη διάθεση τους και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Η απόφαση για τον καλύτερο...εξοπλισμό της CRS έρχεται ως απάντηση και στον θανάσιμο τραυματισμό αξιωματικού της αστυνομίας και την ομηρία και τελικά δολοφονία της συναδέλφου και συντρόφου του στα προάστια του Παρισιού από άνδρα που δήλωσε «στρατιώτης» του Ισλαμικού Κράτους. Το δε χαλιφάτο διεκδίκησε την ευθύνη για το «χτύπημα».

Σύμφωνα πάντως με συνδικαλιστικό εκπρόσωπο του προσωπικού της Γαλλικής Αστυνομίας, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή. Ο Νικολά Κομτέ, συμπλήρωσε πως μετά τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύεται πως το να είναι κανείς αστυνομικός στη Γαλλία είναι «επικίνδυνο» καθώς πλέον οι ένστολοι είναι στόχοι των τρομοκρατών και τόνισε πως η απόφαση για τον οπλισμό των μελών της CRS δεν μπορεί παρά να έχει θετικά αποτελέσματα. «...σημαίνει πως θα υπάρχουν άτομα που θα παρέχουν ασφάλεια σε όλους ακόμη και όσους είναι στις παραλίες. Οι παραθεριστές», όπως ανέφερε, δεν θα βλέπουν βαριά οπλισμένους αστυνομικούς αλλά ναυαγοσώστες.

Δημοφιλή