ΔΙΕΘΝΕΣ
30/06/2016 04:33 EEST | Updated 30/06/2016 08:42 EEST

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια της Αυστραλίας μετά την επίθεση στο Ατατούρκ;

David Gray / Reuters
Passengers walk towards the departures area at Sydney International Airport, Australia, March 23, 2016. Australia's airports have sufficient security in the wake of the deadly attack in Brussels, despite a planned strike by immigration workers ahead of the busy Easter holiday weekend, Australian Prime Minister Malcolm Turnbull said on Wednesday. REUTERS/David Gray

Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αυστραλίας πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο ενίσχυσης των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζουν, μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, υποστηρίζουν ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

Η απαγόρευση εισόδου όσων δεν ταξιδεύουν στις αίθουσες αναχώρησης των αεροδρομίων, η αξιοποίηση της τεχνολογίας που υπάρχει για την αναγνώριση μέσω των χαρακτηριστικών του προσώπου, αλλά και η ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στις εισόδους και τις εξόδους των αεροδρομίων, πρέπει να εξεταστούν σοβαρά από τα μεγάλα αεροδρόμια της Αυστραλίας, σύμφωνα με την άποψη των ειδικών από το Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας (ASPI).

Σύμφωνα με τον Δρ Άντονι Μπέργκιν υποδιευθυντή του ASPI, πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε ν' αποφεύγεται η μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων στους χώρους των αεροδρομίων, που βρίσκονται στο “στόχαστρο” των τρομοκρατών για τη πραγματοποίηση αιματηρών επιθέσεων.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box