ΔΙΕΘΝΕΣ
30/06/2016 13:00 EEST | Updated 30/06/2016 13:00 EEST

Κατάσχεση 11 τόνων κοκαΐνης και 33 συλλήψεις από τις αρχές της Ιταλίας, της Κολομβίας και των ΗΠΑ

RODRIGO ARANGUA via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Στην κατάσχεση 11 τόνων κοκαΐνης και τη σύλληψη 33 ατόμων από συνδεόμενο με τη Μαφία κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος, που επεξεργαζόταν το ναρκωτικό στις ζούγκλες της Κολομβίας και το διοχέτευε στο εξωτερικό σε κοντέινερ με τροπικά φρούτα προχώρησαν αστυνομικοί από την Ιταλία, την Κολομβία και τις ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής ποσότητας της κοκαΐνης κατασχέθηκε στην Κολομβία, δήλωσε ο Φράνκο Ρομπέρτι, επικεφαλής του αρμοδίου τμήματος για την καταπολέμηση της Μαφίας στην Ιταλία, σε συνέντευξη Τύπου με στελέχη των κολομβιανών και αμερικανικών υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών.

Το κύκλωμα επεξεργαζόταν το ναρκωτικό στη Κολομβία, όπου επτά εργαστήρια βρέθηκαν στη ζούγκλα, και μεταφερόταν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε κοντέινερ με τροπικά φρούτα, μέσω χωρών όπως ο Παναμάς, η Κόστα Ρίκα και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Από τις 33 συλλήψεις, που αξιωματούχοι δήλωσαν πως έγιναν την Πέμπτη και τις τελευταίες ημέρες, 22 έγιναν στην Κολομβία και οι υπόλοιπες στην Ιταλία.

Το ιταλικό μέρος της επιχείρησης διαχειριζόταν η Ντρανγκέτα, η εγκληματική οργάνωση που εδρεύει στην Καλαβρία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από κοινού με την αμερικανική DEA, περιλαμβανομένων των πρακτόρων της στην Ιταλία και την Κολομβία, την ιταλική αστυνομία και την κολομβιανή αστυνομία, δήλωσαν ο Ρομπέρτι και άλλοι αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

Sponsored Post