Μουσική στον Κήπο της Πειραιώς 260: Μιχάλης Δέλτα, Socratis Sinopoulos Quatret και Methexis έρχονται στον κήπο

Μουσική στον Κήπο της Πειραιώς 260: Μιχάλης Δέλτα, Socratis Sinopoulos Quatret και Methexis έρχονται στον κήπο
greekfestival

Η Μουσική στον Κήπο της Πειραιώς 260 συνεχίζεται, με τρεις δημιουργούς με ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα.

Ο δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος με το Sokratis Sinopoulos Quartet θα μας μας υπόσχεται μία μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 23:00.

Ο Μιχάλης Δέλτα, το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 22:00, παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο, με ένα μουσικό σχήμα εγχόρδων, πιάνου, κρουστών και αναλογικών συνθεσάιζερ.

Και την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 21:00, το συγκρότημα Methexis κλείνει τον κύκλο των συναυλιών στον Κήπο με την μουσική παράσταση Suiciety, αναμειγνύοντας επιρρορές από την σύγχρονη και κλασσική ορχηστρική μουσική, jazz και μουσικό θέατρο υπό την rock αισθητική.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα των ερχόμενων ημερών.

Socratis Sinopoulos Quatret

8 Winds

30 Ιουνίου – 23:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΚΗΠΟΣ

Όταν o αρχαίος ήχος της λύρας συναντά την jazz και την σύγχρονη μουσική, το αποτέλεσμα μαγεύει το κοινό. Οι μελωδίες του δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, φτιάχνουν έναν εντελώς ξεχωριστό και πρωτόγνωρο ήχο και καλούν το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στον Κήπο της Πειραιώς 260.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος, μουσικός με αναγνωρίσιμο προσωπικό μουσικό ύφος, μελέτησε από μικρή ηλικία την πολίτικη λύρα και το λαούτο και είχε ενεργό μουσική δράση σε συγκροτήματα με επίκεντρο τη ελληνική δημοτική, τη βυζαντινή, την κλασική οθωμανική μουσική, την Jazz και το ρεμπέτικο. Υπήρξε σταθερός συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου και είναι επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο κουαρτέτο συμμετέχουν τρεις κορυφαίοι μουσικοί, ο Γιάννης Κυριμκυρίδης στο πιάνο, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο μπάσο και ο Δημήτρης Εμμανουήλ στα κρουστά. Το σχήμα ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου.

Στην Πειραιώς 260, το κουαρτέτο μας υπόσχεται μία μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες, αφού όπως λέει ο ίδιος ο Σωκράτης Σινόπουλος: «αν οι οκτώ άνεμοι συμβολίζουν τα διάφορα μουσικά στυλ και τάσεις, το ζητούμενο εδώ δεν είναι το να αφεθείς να σε παρασύρουν μακριά, όσο γοητευτικό ή και περιπετειώδες κι αν είναι αυτό, αλλά το να αισθανθείς τους ανέμους ακίνητος, στον δικό σου τόπο, σε κατάσταση νηνεμίας».

Σωκράτης Σινόπουλος : λύρα

Γιάννης Κυριμκυρίδης : πιάνο

Δημήτρης Τσεκούρας : μπάσο

Δημήτρης Εμμανουήλ : κρουστά

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Μιχάλης Δέλτα

Life is now

2 Ιουλίου – 22:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΚΗΠΟΣ

Ο γνωστός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο. Στο Life is now, η σύγχρονη ηλεκτρονική σύνθεση συμπορεύεται με το νεορομαντικό ακουστικό ύφος μέσα από ambient διαδρομές.

Ο Μιχάλης Δέλτα, ένας από τους πιο αγαπημένους εκπροσώπους της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Το Life is now είναι η τελευταία δισκογραφική δουλειά του, που θα παρουσιάσει ζωντανά στον Κήπο της Πειραιώς 260 με ένα μουσικό σχήμα εγχόρδων, πιάνου, κρουστών και αναλογικών συνθεσάιζερ, μαζί με κομμάτια από προηγούμενα έργα του, όπως το Forbidden Poetry. Την μουσική υποστηρίζει ένα ειδικό για την παράσταση video art project, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, οικεία και συγχρόνως ανεξερεύνητη. Κεντρικός ήρωας είναι ο σύγχρονος άνθρωπος, που ως αναζητητής της υπαρξιακής του ταυτότητας

βαδίζει ανάμεσα στις αστικές εμμονές του και την δύναμη της φύσης.

Ο Μιχάλης Δέλτα δημιουργεί μία μουσική παράσταση, η οποία αναδεικνύει τη συναισθηματική ακρίβεια, την ποιητικότητα και τη δύναμη της μουσικής του.

Πιάνο : Γιώργος Κονής

Τσέλο : Σταύρος Παργινός

Βιόλα : Ράνια Ζέττα

Βιολί : Δημήτρης Κουζής

Κρουστά & Drums

Laptop & Synths : Μιχάλης Δέλτα

Video : Hior Chronik

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Methexis

Suiciety

6 Ιουλίου – 21:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΚΗΠΟΣ

Το progressive rock συγκρότημα Methexis παρουσιάζει την μουσική παράσταση Suiciety. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του δεύτερου δίσκου Suiciety στο Τριανόν τον Απρίλη του 2015 με την χρήση πνευστών, animation και performance, οι Methexis επιστρέφουν σε μια αναδιαρθρωμένη παρουσίαση του υλικού τους σε μια ξεχωριστά σχεδιασμένη συναυλία.

Οι Methexis, πλέον σαν 4μελές σχήμα θα παίξουν, εκτός των άλλων, εξολοκλήρου τον δεύτερο δίσκο Suiciety (έναν concept δίσκο για την πορεία ενός ανθρώπου προς την αυτογνωσία, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία μέχρι την απόφαση για επικοινωνία της αλήθειας του) και για πρώτη φορά ολόκληρη την rock σουίτα The Fall Of Bliss από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο.

Οι Methexis είναι το μουσικό project του Νικήτα Κίσσονα (πρώην μέλος των Verbal Delirium και Yianneis) μέσα στο οποίο πειραματίζεται αναμειγνύοντας επιρρορές από την σύγχρονη και κλασσική ορχηστρική μουσική, jazz και μουσικό θέατρο υπό την rock αισθητική. Μετά από χρόνια μοναχικής πορείας και ενώ το Suiciety είναι στις λίστες των καλύτερων δίσκων για το 2015, πλέον έχει συνοδοιπόρους τους Θοδωρή Χριστοδούλου, Mampre Kasardjian και Χάρη Μπότση σε ένα ταξίδι όπου η κάθε στάση θα έχει ειδική δυναμική ώστε το κοινό κάθε φορά να βρίσκεται προ εκπλήξεως.

Νικήτας Κίσσονας: Κιθάρα, Φωνή

Χάρης Μπότσης: Πλήκτρα

Mampre Kasardjian: Μπάσο

Θοδωρής Χριστοδούλου: Drums

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Δημοφιλή