Σε καθεστώς προαστασίας έως τις 21 Σεπτεμβρίου ο Μαρινόπουλος

Σε καθεστώς προστασίας έως τις 21 Σεπτεμβρίου ο Μαρινόπουλος
SOOC

Δεκτές έγιναν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αιτήσεις προσωρινής προστασίας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), που έχει καταθέσει ο όμιλος "Μαρινόπουλος ΑΕ". Το δικαστήριο παρέχει με την απόφαση του προστασία της «Μαρινόπουλος» έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να εκδικαστούν οι προσφυγές του ομίλου για υπαγωγή του στο άρθρο 99.

Με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύονται οι διαδικασίες κατασχέσεων από τους πιστωτές του ομίλου. Το δικαστήριο διατάσσει τη μη μεταβολή κάθε οικονομικού στοιχείου των επιχειρήσεων του ομίλου, παγώνοντας παράλληλα και κάθε διάθεση ακινήτου του αλλά και εξοπλισμού.

Με την απόφαση επίσης γίνεται δεκτή η πρόσθετη παρέμβαση των εργαζομένων του ομίλου, οι οποίοι ζήτησαν να εξαιρεθούν από την προστασία υπέρ της «Μαρινόπουλος», ώστε να μπορούν αν δεν λαμβάνουν τους μισθούς τους να κινήσουν διαδικασίες για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Εξαιρούνται επίσης και οι καταβολές των μισθωμάτων για τα ακίνητα του ομίλου.

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι

Στο μεταξύ, εικοσιτετράωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» με αιτήματα, να καταβάλλεται κανονικά η μισθοδοσία «την τελευταία εργάσιμη του μήνα και ολόκληρη», να μην γίνουν απολύσεις και «να μην τολμήσει η εταιρία να φέρει ατομικές συμβάσεις», αποφάσισαν στη γενική συνέλευση τους, τα μέλη του σωματείου εργαζομένων Βόρειας Ελλάδας στον όμιλο «Μαρινόπουλος».

Παράλληλα, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αίτηση της εταιρίας για υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης σε λειτουργία και ζήτησαν κανένας εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ να μην δεχτεί να υπογράψει ατομική σύμβαση, εφ’ όσον του ζητηθεί και να μη δεχτεί μείωση μισθού.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου υποστήριξαν ότι το αίτημα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τις τελευταίες εξελίξεις, πρέπει να είναι όπως και πριν, η «επαναφορά των μισθών, στο ύψος της τελευταίας κλαδικής σύμβασης»

Στην γενική συνέλευση, η νομική σύμβουλος των εργαζομένων εξήγησε ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε ως στιγμής, η εταιρία πήρε από το δικαστήριο την προσωρινή διαταγή και πέτυχε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της, προκειμένου να υποβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης που είχε αιτηθεί, ενώ εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστημάτων. Η κύρια αίτηση της εταιρίας θα συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι του σωματείου εργαζομένων Β. Ελλάδας στον όμιλο «Μαρινόπουλος», είχαν κάνει κύρια παρέμβαση στο δικαστήριο, με αιτήματα από να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι, να συνεχίζουν να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα, να μην γίνουν απολύσεις, ή μειώσεις μισθών.

«Η λογική του μικρότερου κακού τι μας έφερε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον όμιλο Ηλίας Τζιώνας και πρόσθεσε ότι κανένας εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ της εταιρίας δεν πρέπει να συναινέσει σε μείωση μισθού.

Δημοφιλή