Η Cersei, ο Davos και η Arya επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες στη Λέσβο και υποσχέθηκαν: «Αυτή είναι μόνο η αρχή»

Η Cersei, ο Davos και η Arya επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες στη Λέσβο και υποσχέθηκαν: «Αυτή είναι μόνο η αρχή»

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουμε δει τη Cersei Lannister, τον sir Davos Seaworth και την Arya Stark σε μια κοινή σκηνή στο Game of Thrones, πρόσφατα όμως είδαμε και τους τρεις τους μαζί σε ένα ταξίδι πολύ πιο σημαντικό από οποιοδήποτε King's Landing και Σιδηρούν Θρόνο.

Η Lena Headey, ο Liam Cunningham και η Maisie Williams ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να επισκεφθούν τον καταυλισμό των προσφύγων στο νησί της Μυτιλήνης, όπου στεγάζονται χιλιάδες Σύριοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να σώσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το καστ του Game of Thrones είχε ξεκινήσει ήδη από τον Ιανουάριο μια καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στην προσφυγική κρίση και για την στήριξη των προσφύγων και, στο πλαίσιο αυτής, οι τρεις ηθοποιοί επισκέφθηκαν τον καταυλισμό Καρά-Τεπέ στη Μυτιλήνη για να συναντήσουν τους πρόσφυγες, να μιλήσουν μαζί τους, να ακούσουν τις ιστορίες τους και να καταγράψουν και επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους. Headey, Cunningham και Williams ήρθαν στην Ελλάδα ως προσκεκλημένοι της ΜΚΟ International Rescue Committee ώστε να ενώσουν τις φωνές τους απαιτώντας την προσοχή της ΕΕ καθώς και αμεσότερη και ουσιαστικότερη δράση από μέρους της.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την επίσκεψη των ηθοποιών στον προσφυγικό καταυλισμό και όσα είπαν για την εμπειρία τους: