Ερώτηση σε πρωθυπουργό και υπουργούς για τις τηλεοπτικές άδειες από 50 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση σε πρωθυπουργό και υπουργούς για τις τηλεοπτικές άδειες από 50 βουλευτές της ΝΔ
sooc

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς, Επικρατείας, Νίκο Παππά και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών, κατέθεσαν 50 βουλευτές της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση «για προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης» και κάνοντας λόγο για «μείζον ζήτημα Δημοκρατίας».

«Δυστυχώς, σταδιακά ξετυλίγεται το επικίνδυνο κουβάρι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει γνέσει για τη χώρα μας. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όχι μόνο ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού χώρου, αλλά και απροκάλυπτης παρέμβασης στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται ελεύθερα», τονίζουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν: «Η ευθύνη της κυβέρνησης για τον διασυρμό της χώρας είναι αποκλειστική. Δυστυχώς, αυτήν τη φορά ο διασυρμός αγγίζει τον πυρήνα της ίδιας της Δημοκρατίας, της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας».

Στην ίδια ερώτηση ζητείται να κατατεθεί η αλληλογραφία μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «τίθενται ζητήματα που αφορούν θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή