ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: Καταιγιστική η Γαλλία

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: Καταιγιστική η Γαλλία
Contra.gr

Η Γαλλία έστησε... πάρτι απέναντι στην Ισλανδία στο "Σταντ ντε Φρανς" και με το επιβλητικό 5-2 έβαλε τέλος στο παραμύθι των Σκανδιναβών, δίνοντας ραντεβού στην ημιτελική φάση του Euro 2016 με τη Γερμανία.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ντιμιτρί Παγέ, Αντουάν Γκριεζμάν, Ολιβιέ Ζιρού. Τρεις παίκτες που καλοβλέπουν το βραβείο του πρώτου σκόρερ, τρία μη διαχειρίσιμα μεγέθη για την άμυνα των Ισλανδών. Στα 20 λεπτά αγώνα, το σκορ ήταν ήδη 2-0 χάρη στους Ζιρού και Πολ Πογκμπά. Στα 45, 4-0 με τους Παγέ και Γκριεζμάν, ένα σκορ που δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν σε ένα ημίχρονο σε προημιτελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η διαφορά δυναμικότητας εμφανής, όπως και το σχέδιο των "τρικολόρ". Passing game με όλους τους παίκτες πλην του Ουγκό Λορίς και Λοράν Κοσιελνί, μέχρι να βρεθεί "τρύπα" στη διπλή άμυνα ζώνης των φιλοξενουμένων. Οι παίκτες του Λας Λάγκερμπακ δεν κατάφεραν να αμυνθούν απέναντι σε τόσους παίκτες, άφηναν κενά στα άκρα και στα μετόπισθεν και τιμωρήθηκαν.

Χαρακτηριστικό το 4ο γκολ, αυτό του Γκριεζμάν. Μετά από 13 πάσες πίσω από τη σέντρα, ο Ζιρού πάτησε στον άσο της Ατλέτικο Μαδρίτης που πέρασε από δίπλα του, προσπέρασε τον τελευταίο αμυνόμενο και "κρέμασε" τον Χάνες Χάλντορσον.

Το 2ο μέρος απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Λάγκερμπακ έριξε στη μάχη τους Άλφρεντ Φινμπόγκασον και Σβέριρ Ίνγκασον για να περιορίσει τη ζημιά. Τα κατάφερε, αφού οι Κολμπέιν Σίγκθορσον και Μπίρκιρ Μπιάρνασον νίκησαν τον Λορίς σε ένα 2ο μέρος όπου οι Ισλανδοί είχαν κατοχή ακόμα και άνω του 70% ανά διαστήματα.

Τα κενά στα μετόπισθεν παρέμειναν, ο Ζιρού σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και τρίτη στη διοργάνωση και η Γαλλία "σφράγισε" το ραντεβού της με τη Γερμανία στον ημιτελικό του "Βελοντρόμ" την Πέμπτη, γράφοντας το τέλος στο παραμύθι της Ισλανδίας.

Το γράφημα του αγώνα

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί είχε 51/51 μεταβιβάσεις στο 1ο ημίχρονο. Από τα πόδια του περνούσαν όλες οι επιθέσεις των Γάλλων, προτού καταλήξουν στο τέρμα της Ισλανδίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γαλλία (4-2-3-1): Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί (72' Μανγκαλά), Ουμτιτί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Σισοκό, Γκριεζμάν, Παγέ (80' Κομάν), Ζιρού (60' Ζινιάκ)

Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Άρνασον (46' Ίνγκασον), Ρ. Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (83' Γκούντιονσεν), Μπόδβαρσον (46' Φινμπόγκασον)

Δημοφιλή