Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Young Executives Shipping Forum (YES Forum)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Young Executives Shipping Forum (YES Forum)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Christian Lagereek via Getty Images

Tην Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, κατά την διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης POSIDONIA 2016, το 1ο Young Executives Shipping Forum (YES Forum), το οποίο διοργανώθηκε από το OpenMind Group και το think tank επιχειρηματικότητας “The Canvas”, με coordinator την EQnomics έπειτα από πρωτοβουλία της κυρίας Δανάης Μπεζαντάκου, Διευθύνουσας Συμβούλου της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS και της κυρίας Κατερίνας Σταθοπούλου, Εκτελεστικής Διευθύντριας της INVESTMENTS & FINANCE. Χορηγός επικοινωνίας του forum ήταν η Huffpost Greece.

Ανάμεσα στους περισσότερους από 1300 συμμετέχοντες στο Forum ήταν στελέχη 300 Ναυτιλιακών Εταιρειών, φοιτητές από 60 Πανεπιστήμια Ελλάδας και Εξωτερικού, όπως και σπουδαστές των ΑΕΝ Ασπροπύργου, Ύδρας, Μακεδονίας και Κρήτης.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση, οι διοργανωτές τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης μιας πλατφόρμας ανοιχτού απευθείας διαλόγου μεταξύ της επόμενης νέας γενιάς της ναυτιλίας και των σημερινών στελεχών της.

Την επίσημη έναρξη του Forum κήρυξε ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, ο οποίος τόνισε πως στόχος του ιδίου αλλά και της πολιτείας είναι να εργασθεί για την ουσιαστική κατάρτιση των νέων στους τομείς της Ναυτιλίας.

Κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου ήταν η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Μεταφορών, κ. Violeta Bulc, η οποία και συμμετείχε γιαι πρώτη φορά σε συνέδριο που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Η Επίτροπος σε μια σύντομη εισήγηση της παρακίνησε τους νέους να μην φοβούνται να επιχειρούν, να κυνηγούν τα όνειρα τους, να εστιάζουν στο στόχο που θέλουν να επιτύχουν και πάνω από όλα να εκτιμήσουν τον κλάδο της ναυτιλίας και να συνεργαστούν για την περαιτέρω εξέλιξη του. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων, ενώ σε ερώτηση που τις απευθύνθηκε από Υποπλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού σχετικά με τη στήριξη της Ελληνικής Ναυτιλίας από την Ευρώπη, υπογράμμισε πως καθώς η Ελληνική Ναυτιλία είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρώπη.

Ανάμεσα στα θέματα που αναπτύχθηκαν στα τρία πάνελ του Forum, ήταν η χρησιμότητα των ακαδημαϊκών γνώσεων σχετικά με την μετέπειτα πορεία των νέων στο χώρο της ναυτιλίας και το κατά πόσον επαρκούν για μια επιτυχή σταδιοδρομία. Παράλληλα, ετέθησαν και συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη καινοτόμων επιλογών στη διοίκηση των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών, τα προβλήματα και οι προκλήσεις σχετικά με την εξεύρεση στελεχών, ο ρόλος των ναυλομεσιτών, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναίκα στο χώρο της ναυτιλίας.

Το Forum τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Πειραιά και Αιγαίου, υψηλόβαθμα στελέχη της Ναυτιλίας, Πρέσβεις, εκπρόσωποι σημαντικών ναυτιλιακών οργανισμών αλλά και εκπρόσωποι από το σύνολο του Ναυτιλιακού Τύπου.

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η κ. Δανάη Μπεζαντάκου κάλεσε όλους τους συντελεστές και υποστηρικτές του YES Forum να συνεχίσουν τον επιτυχημένο αυτό διάλογο και την επόμενη χρονιά, στο 2ο Young Executives Shipping Forum, τον Ιούνιο του 2017.

Δημοφιλή