ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/07/2016 06:39 EEST | Updated 05/07/2016 06:39 EEST

Εν αναμονή εκκένωσης του καταυλισμού προσφύγων στο Ελληνικό. Μετεγκατάσταση σε Θήβα και Σχηματάρι

Eurokinissi

Σε χώρους που ετοιμάζονται στη Θήβα και το Σχηματάρι αναμένεται να μετεγκατασταθούν πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Ελληνικού, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης τις επόμενες ημέρες.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Real FM, λέγοντας πως: «Προετοιμάζονται χώροι στην περιοχή της Θήβας, του Σχηματαρίου και κάποιοι άλλοι βορειότερα, όπου θα μεταφερθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στο μήνα».

Όπως είπε ο κ. Τόσκας, από τη χώρα μας πέρασαν περίπου 1.000.000 πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, και τώρα στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 56.000-57.000, χωρίς να σημειώνονται σοβαρά προβλήματα. Η διαδικασία επαναπροώθησης έχει αρχίσει, «με προβλήματα και καθυστερήσεις αν θέλετε, και από πλευράς Ε.Ε., και από πλευράς δικής μας».

Εδώ και ημέρες διανέμονται φυλλάδια για οικειοθελή αναχώρηση και μετεγκατάσταση των προσφύγων σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Από τους περίπου 5.000 πρόσφυγες, στο κτίριο του χόκεϊ, στο κτίριο αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου και στο γήπεδο του Baseball, έχουν απομείνει 2.500 άτομα.