Η 82χρονη αριστούχος από την Κοζάνη με απολυτήριο 19,6

Η 82χρονη αριστούχος από την Κοζάνη με απολυτήριο 19,6
Sooc

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία της 82χρονης Σουλτάνας Γκέσου από την Κοζάνη που πρόσφατα αποφοίτησε από το γυμνάσιο με βαθμό απολυτηρίου 19,6.

«Ποτέ δεν είναι αργά, ο άνθρωπος είναι δυνατός και τα νικάει όλα” είναι το μήνυμα που στέλνει σε μικρούς και μεγάλους», δήλωσε.

Η κ. Γκέσου εξηγεί ότι από μικρή ήθελε να πάει στο γυμνάσιο όμως αναγκάστηκε να το αφήσει λόγω του πολέμου. Όταν τα παιδιά της τελικά μεγάλωσαν και παντρεύτηκαν, η ίδια αποφάσισε να συνεχίσει.

«Όταν ήμουν μικρή ήθελα να πάω γυμνάσιο. Μεσολάβησε ο πόλεμος και άλλα πολλά. Έγινα μοδίστρα, παντρεύτηκα, έκανα παιδιά, δεν μπορούσα να αφήσω τόσες υποχρεώσεις.. Το είχα στο μυαλό μου, όμως, το σχολείο. Πήρα σύνταξη , ο άνδρας μου αρρώστησε πάλι δεν κατάφερα να ξεκινήσω. Όμως όταν παντρεύτηκαν τα παιδιά και δεν είχα τι να κάνω ,είπα ,εκεί που θα πάω στο Κ.Α.Π.Η. δεν πάω επιτέλους στο σχολείο;», είπε.

Όπως η ίδια εξηγεί, με τέσσερα παιδιά, εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα, υπάρχει ελάχιστος χρόνος για διάβασμα. «Οι καθηγητές μου λένε “είσαι αστέρι” και τον υπολογιστή που δεν τον είχα πιάσει στα χέρια μου , τον κατάφερα.” λέει η 82χρονη και η φωνή της έχει τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού “Όταν πλαγιάζω για ξεκούραση διαβάζω. Πάντα διάβαζα», είπε.

Η Σουλτάνα Γκέσου γύρισε στα θρανία στα 80 ,όπως η ίδια είπε στο ραδιόφωνο του Πρακτορείου 104,9 και δεν σκοπεύει να τα παρατήσει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή