ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/07/2016 07:29 EEST | Updated 05/07/2016 07:29 EEST

ΠΟΠΕΚ: Να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε κάθε πρατήριο με «πειραγμένα» συστήματα

Eurokinissi

Για «δημοσιογραφικούς τίτλους παραπλάνησης των καταναλωτών» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), σχετικά με τα δημοσιεύματα για «πειραγμένα» συστήματα σε πρατήρια.

Όπως σημειώνεται, δεν προκύπτει σε σχετικό δελτίο από την Διεύθυνση Πολιτικής Ποιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ότι η σχετική έρευνα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, ούτε και το πλήθος των ελεγχθέντων πρατηρίων υγρών καυσίμων, δικαιολογούν τους παραπλανητικούς τίτλους και τα  «κακόβουλα δημοσιεύματα για το εύρος των παραβατικών πρατηρίων».

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ), δηλώνει κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις μέχρι και την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας σε κάθε πρατήριο υγρών καυσίμων, που αποδεδειγμένα διαπιστώνεται καταδολίευση του συστήματος εισροών-εκροών και του λογισμικού των αντλιών».

Στην συνέχεια ασκείται κριτική σε ΜΜΕ που «δεν ασκούν τον επιβαλλόμενο έλεγχο της εξουσίας και της Διοίκησης για την εφαρμογή Νομοθετικών Διατάξεων που εκκρεμούν και αφορούν την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης και αποθήκευσης των καυσίμων, την ιχνηθέτηση των καυσίμων, κ.λπ., ούτε σχολιάζουν το μηδενικό έργο  της Διυπουργικής Επιτροπής που συστήθηκε πριν από δύο χρόνια, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων».

«Ας σταματήσουν επιτέλους κάποιοι καθοδηγούμενοι “δημοσιογράφοι” να φορτώνουν όλα τα κακά της Αγοράς Πετρελαιοειδών στους Πρατηριούχους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.