Καναδός πάλεψε με θυμωμένη μαμά-αρκούδα 150 κιλών και γλίτωσε με μερικές γρατσουνιές

Καναδός πάλεψε με θυμωμένη μαμά-αρκούδα 150 κιλών και γλίτωσε με μερικές γρατσουνιές
Black bear, Ursus americanus, Vancouver Island, Canada
Black bear, Ursus americanus, Vancouver Island, Canada
Mint Images - Frans Lanting via Getty Images

Ο απίστευτος τρόπος που ένας μεσήλικος Καναδός πάλεψε με μια μαύρη αρκούδα και γλίτωσε με μερικές γρατσουνιές κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στα περίχωρα της πόλης Σάντμπουρι στο βόρειο Οντάριο, όπου ο 61χρονος Ρικ Νέλσον, πρώην μποξέρ και κυνηγός αρκούδων, έκανε πεζοπορία παρέα με τον σκύλο του.

Ο Νέλσον βρισκόταν σε ένα σημείο με πυκνή βλάστηση, όταν ένα μικρό αρκουδάκι ξεπρόβαλε το κεφάλι του από μια συστάδα θάμνων. Ο ίδιος, γνωρίζοντας αρκετές πληροφορίες για τις αρκούδες που βρίσκονται στην περιοχή, φοβήθηκε μήπως... φοβίσει με την σειρά του αρκουδάκι και αυτό καλέσει «ενισχύσεις». Όταν ο σκύλος του άρχισε να γαβγίζει στο ζώο και αυτό έβγαλε μια μικρή κραυγή, ήξερε ότι έχει ελάχιστα δευτερόλεπτα για να ξεφύγει.

«Καλούσε την μαμά του», εξήγησε στο CBC News.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ο Νέλσον είδε τα δέντρα να ταλαντεύονται και άκουσε κλαδιά να σπάνε. Πριν καν καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε, μια μαύρη αρκούδα 150 κιλών άρχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος του.

Ο 61χρονος όμως δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να αποτρέψει το ζώο με τις γροθιές του. Όντας πρώην μποξέρ υπολόγισε τις κινήσεις της αρκούδας -όπως είπε, οι περισσότερες αρκούδες είναι δεξιόχειρες- και κατάφερε να αποφύγει μερικά χτυπήματα. Παρόλο που το γιγαντιαίο ζώο είχε μπήξει τα νύχια του στο στήθος και τις παρειές του, ο ίδιος είχε καταφέρει να χτυπήσει την γνάθο της με όλου του την δύναμη, με την αρκούδα να αιμορραγεί από την μύτη.

Μέσα σε αυτό το κινηματογραφικό σκηνικό βγαλμένο από ταινία του Ρόκι, το αρκουδάκι κάλεσε ξανά την μητέρα του και απομακρύνθηκε μέσα στους θάμνους. Ο Νέλσον τότε αναρωτήθηκε εάν η μαμά αρκούδα θα το ακολουθούσε ή θα συνέχιζε να μάχεται μαζί του. Το δίλημμα ήταν κρίσιμο, καθώς η πρώτη επιλογή θα του στερούσε την ζωή, ενώ η δεύτερη θα του επέτρεπε να γυρίσει στο σπίτι του με μερικές αμυχές.

Για τύχη του γενναίου Καναδού, το ζώο επέλεξε να ακολουθήσει το μικρό του, αφήνοντάς τον γυρίσει στην πόλη παρέα με τον σκύλο του.

Δημοφιλή