Jim Ryan, πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment Europe: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα

Jim Ryan, πρόεδρος της Sony Computer Entertainment Europe: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα
LOS ANGELES, CA - JUNE 14: Gamers wait in line to enter Sony Playstation booth during the annual E3 2016 gaming conference at the Los Angeles Convention Center on June 14, 2016 in Los Angeles, California. The Electronic Entertainment Expo will run from June 14 -16. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
LOS ANGELES, CA - JUNE 14: Gamers wait in line to enter Sony Playstation booth during the annual E3 2016 gaming conference at the Los Angeles Convention Center on June 14, 2016 in Los Angeles, California. The Electronic Entertainment Expo will run from June 14 -16. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Kevork Djansezian via Getty Images

Η Sony συνεχίζει την υποστήριξή της προς την Ελλάδα και την αγορά της, υπογράμμισε ο Jim Ryan, πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment Europe, στο ευρύτερο πλαίσιο της γιορτής του gaming, Ε3, στο Λος Άντζελες- κατά την οποία η εταιρεία αποκάλυψε μια εντυπωσιακή γκάμα παιχνιδιών για το PS4, καθώς και την ημερομηνία κυκλοφορίας του επερχόμενου PlayStation VR σε μια σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το PlayStation VR, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας από την Sony, θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου του 2016, και φιλοδοξεί να φέρει την Εικονική Πραγματικότητα επιτέλους στα χέρια των κατόχων PlayStation 4.

Ο κ. Ryan αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για την Ελλάδα, και επαίνεσε τις επιδόσεις της ομάδας του PlayStation στη χώρα μας, τονίζοντας πως έχει κρατήσει σε πολύ υψηλά επίπεδα τη δραστηριότητα και τις πωλήσεις του ιαπωνικού κολοσσού. Όσον αφορά στο localization (δηλαδή τον εξελληνισμό software και hardware), διαβεβαίωσε πως αποτελεί «επένδυση» και θα συνεχιστεί. «Κάποια στιγμή οι καλές εποχές θα επιστρέψουν (στην Ελλάδα)» τόνισε, συμπληρώνοντας πως όταν συμβεί αυτό, το PlayStation θα είναι ακόμα πιο ισχυρό. «Εξακολουθούμε να έχουμε μια πολύ καλή ομάδα εδώ, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη διανομή, στο marketing και στο localization».

Μιλώντας για την «αναδυόμενη δύναμη» της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality- VR), ο κ. Ryan αναγνώρισε ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα στα οποία συναρπαστικές νέες τεχνολογίες δεν κατάφεραν να συγκινήσουν το ευρύ κοινό. Ωστόσο, τόνισε πως ένας από τους λόγους που αρέσει στους ανθρώπους να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι για να εμβαθύνουν στον κόσμο, στο σενάριο, στη δράση κλπ. «Με τα χρόνια, η εμπειρία που προσφέρεται από τις κονσόλες αυξάνεται σταθερά και γίνεται ολοένα πιο ρεαλιστική. To PlayStation VR προφανώς προσφέρει την ευκαιρία για μια μεγάλη αλλαγή. Οπότε υπάρχει η δυνατότητα για ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό και συναρπαστικό. Ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ, πιστεύουμε ότι έχει ένα απίστευτα συναρπαστικό μέλλον από πλευράς του ρόλου της στον τομέα της εμπειρίας του gaming- αλλά αυτό δεν έχει αποδειχτεί ακόμα.Το είδαμε από κοντά και μας εντυπωσίασε και εκτιμούμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους καταναλωτές όταν έρθουν σε επαφή μαζί του.»

Σχετικά με τη στρατηγική της Sony για το PS4, επεσήμανε πως παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη. «Φέραμε το PS4 στην αγορά ως gaming κονσόλα που κάνει και άλλα πράγματα, αλλά τονίσαμε πολύ ξεκάθαρα ότι είναι μια gaming κονσόλα- και αυτό δεν αλλάζει. Η ιστορία της βιομηχανίας μας έχει δείξει ότι, καθώς περνά ο καιρός, στην αρχή έχεις να κάνεις με “σκληροπυρηνικούς” gamers, ανθρώπους που κυριολεκτικά “ζουν και αναπνέουν” videogames. Καθώς περνά ο καιρός και μειώνεται η τιμή, αλληλεπιδράς με πιο casual, λιγότερο φανατικό κοινό. Η δουλειά του marketing γίνεται λίγο διαφορετική. Αυτή είναι μια τάση που αρχίζουμε να βλέπουμε με το PS4».

Τα νέα παιχνίδια της Sony

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Sony Interactive Entertainment America LLC (SIEA) στο πλαίσιο της E3, αποκαλύφθηκε μια εντυπωσιακή γκάμα τίτλων για το PlayStation 4 Στε αυτούς περιλαμβάνονται οι: Days Gone (SIE Bend Studio), Spider-Man (Insomniac Games), LEGO Star Wars: The Force Awakens (TT Games και Warner Bros Interactive Entertainment), God of War (SIE Santa Monica Studio), DEATH STRANDING (Kojima Productions), FINAL FANTASY XV (Square Enix), RESIDENT EVIL 7 biohazard (Capcom Co.), και πολλοί ακόμη, όπως τα ιδιαιτέρως αναμενόμενα Horizon Zero Dawn, Detroit: Become Human και The Last Guardian.

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι το The Last Guardian θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου 2016 στην Ευρώπη. Επίσης, ο διάσημος δημιουργός παιχνιδιών Hideo Kojima,παρουσίασε το DEATH STRANDING, την παραγωγή, το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τον σχεδιασμό του οποίου θα αναλάβει ο Hideo Kojima αυτοπροσώπως, ενώ κεντρικός πρωταγωνιστής θα είναι ο Norman Reedus.

Playstation VR

Ανακοινώθηκε επίσης η ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation VR (PS VR), ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας για το PS4 στο επόμενο επίπεδο διαδραστικής εμπειρίας gaming. Παράλληλα με την ημερομηνία λανσαρίσματος (13 Οκτωβρίου 2016- και για την Ελλάδα), αποκαλύφθηκε μια ευρεία γκάμα PS VR εμπειριών, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Farpoint (Impulse Gear), Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission (Electronic Arts) και Batman: Arkham VR (RockSteady και Warner Bros Interactive Entertainment). Όπως υπογράμμισε η εταιρεία, όλα τα εγκατεστημένα σε σπίτια gamers PS4 είναι απόλυτα συμβατά με το PS VR.

Δημοφιλή