Γερμανία - Γαλλία 0-2

Γερμανία - Γαλλία 0-2
contra.gr

Ο Αντουάν Γκριεζμάν όρισε τη μοίρα του ημιτελικού με τη Γερμανία και η Γαλλία με δύο δικά του γκολ επικράτησε 2-0 στο "Βελοντρόμ". Οι "μπλε" θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Euro για πρώτη φορά μετά το 2000.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Γιόαχιμ Λεβ "πείραξε" (για δεύτερο παιχνίδι) τα στοιχεία στην ταυτότητα της Γερμανίας και επιχείρησε με τετράδα μπροστά από τον Σβαϊνστάιγκερ (4-1-4-1) αφενός να εξασφαλίσει μια άρτια κυκλοφορία μαζί με πλάτος στην επίθεση αφετέρου να ελέγξει την κάθετη κίνηση των Πογκμπά-Ματουιντί.

Η ευκαιρία του Γκριεζμάν στο 7' (έδιωξε χαμηλά ο Νόιερ) ήταν η απόδειξη πως οι παίκτες του χρειάζονταν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα, παρόλα αυτά γρήγορα η "νασιοναλμάντσαφτ" έφερε τη Γαλλία πολύ πίσω. Ο Κίμιχ είχε δυνάμεις για ν' ανεβαίνει από δεξιά και ο Τζαν είχε περισσότερο επιθετικό ρόλο πατώντας συνεχώς την αντίπαλη περιοχή. Αυτός ήταν μάλιστα που απείλησε στο 14' τον Γιορίς.

Μαζί με τον γκολκίπερ των "μπλε" σπουδαία δουλειά έκαναν τόσο ο αλάνθαστος ψηλά Κοσιενλί όσο και οι πλάγιοι Εβρά-Σανιά που προστάτευαν τους στόπερ. Ο Ντράξλερ ήταν εκτός παιχνιδιού για τα "πάντσερ" και αυτό δεν επέτρεπε στον Κρος ή στον Εζίλ να εναλλάσσουν το παιχνίδι. Δεδομένης δε της αδυναμίας του Μίλερ να είναι φορ, τα σουτ του Σβαϊνστάιγκερ στο 24' και του Κίμιχ στο 32' ήταν η μόνη πηγή κινδύνου.

Αντίθετα η Γαλλία βρήκε δύο "καθαρές" ευκαιρίες στο ανοικτό γήπεδο, πρώτα στο 41' με τον Γκριεζμάν να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και κατόπιν στο 42' με τον αργοκίνητο Ζιρού τον οποίο πρόλαβε στο τετ α τετ ο Χέβεντες. Οι Γερμανοί δεν απέφυγαν το γκολ, αφού ο Σβαϊνστάιγκερ, ως άλλος Μπόατενγκ, έκανε χέρι εντός περιοχής και ο Γκριεζμάν στον έξτρα χρόνο του πρώτου μισού μετέβαλε τα δεδομένα. Ο ίδιος θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει ξανά στο 47', δεν έπιασε όμως καλά το σουτ και ξόδεψε την τελική.

Ο Λεβ όφειλε ν' αντιδράσει και, αφού πρώτα άλλαξε τον τραυματία Μπόατενγκ, δεν άργησε να χρησιμοποιήσει τον Γκέτσε (αντί του Τζαν) ψάχνοντας έξοδο διαφυγής. Προτού πάντως οι πρωταθλητές κόσμου ανακτήσουν την ηρεμία τους, ήρθε το 2-0. Ο Πογκμπά "ζάλισε" τον Μουστάφι, ο Νόιερ έδιωξε άσχημα και ο Γκριεζμάν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα προλαβαίνοντας κάθε γερμανικό πόδι.

Η είσοδος του Καντέ (αντί του Παγέ) υποδήλωσε την αγωνία του Ντεσάμπ να κλειδώσει το αποτέλεσμα, ταυτόχρονα όμως έφερε τη Γερμανία πιο κοντά στην περιοχή του Γιορίς. Σαν σε πολιορκία ο Κίμιχ στο 74' είχε σουτ στο δοκάρι, ο Ντράξλερ στο 76' σούταρε άουτ και ο Μουστάφι στο 79' δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση. Οι Γάλλοι απέφυγαν με γρατσουνιές τον βομβαρδισμό των "πάντσερ" και τίποτα δεν άλλαξε πριν από το τελευταίο σφύριγμα του Ριτσόλι, αφού ακόμη και στο 93' ο Γιορίς προστάτευσε την εστία του στην κεφαλιά του Κίμιχ και σφράγισε την παρουσία των Γάλλων στον τελικό της Κυριακής.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Γερμανία (4-1-4-1): Νόιερ, Κίμιχ, Χέβεντες, Μπόατενγκ (61' Μουστάφι), Χέκτορ, Τζαν (67' Γκέτσε), Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Εζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ

Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Σισοκό, Γκριεζμάν, Παγέ (71' Καντέ), Ζιρού (78' Ζινιάκ)

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή