ΗΠΑ: Νέο περιστατικό μέσα σε ένα 24ωρο με θύμα αφροαμερικανό από πυρά αστυνομικού καταγράφηκε σε βίντεο

ΗΠΑ: Νέο περιστατικό μέσα σε ένα 24ωρο με θύμα αφροαμερικανό από πυρά αστυνομικού καταγράφηκε σε βίντεο
Facebook/Lavish Reynolds

Συγκλονίζει και το δεύτερο περιστατικό, μέσα σε λίγες ώρες, με τον θανάσιμο τραυματισμό αφροαμερικανού από αστυνομικό. Και αυτό το συμβάν όπως και το πρώτο καταγράφηκε σε βίντεο.

Αυτή τη φορά ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε την Τετάρτη 6 Ιουλίου, έναν άνδρα αφροαμερικανικής καταγωγής στο προάστιο Saint Paul των Falcon Heights στη Μινεσότα, ενώ τη στιγμή εκείνη η σύντροφός του κατάγραφε και μετέδιδε ζωντανά τη σκηνή μέσω του Facebook από το λογαριασμό Lavish Reynolds.

Στο βίντεο βλέπουμε τον άνδρα να αιμορραγεί μέσα στο αμάξι του και η γυναίκα, η από τη θέση του οδηγού λέει πως «Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε τρεις φορές γιατί παραβίασαν έναν κόκκινο σηματοδότη».

Η αστυνομία δεν γνωστοποίησε το όνομά του, όμως η οικογένεια του θύματος είπε ότι πρόκειται για τον 32χρονο Philando Castile, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το βίντεο είναι διάρκειας 10 λεπτών και σε αυτό καθώς εκτυλίσσεται όλο το δράμα η γυναίκα εξηγεί τι έχει συμβεί.

Συγκεκριμένα λέει ότι ο αστυνομικός αφού τους σταμάτησε ζήτησε να δει την άδεια οδήγησης. Ο 32χρονος αμέσως ενημέρωσε τον αστυνομικό ότι οπλοφορεί νόμιμα και πως μαζί του έχει και την άδεια για το σκοπό αυτό. Όμως ο αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα τρεις ή πέντε φορές, λέει η ίδια.

«Τον πυροβόλησε στο χέρι» λέει η γυναίκα και παράλληλα ακούγεται ο αστυνομικός να λέει: Του είπα να μην προσπαθήσει να το πιάσει, του είπα πως θέλω να βλέπω τα χέρια του».

«Του είπες να σου δείξει την ταυτότητά του, του ζήτησες την άδεια οδήγησης» απαντά η γυναίκα και εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιεί πως ο φίλος της δεν κινείται και δεν αναπνέει.

«Ω Θεέ μου, μη που πεις πως είναι νεκρός... σας παρακαλώ μη μου λέτε πως πέθανε, πως ο φίλος μου έφυγε με αυτό τον τρόπο..» λέει κλαίγοντας η γυναίκα, ενώ ο αστυνομικός σημαδεύοντας την προειδοποιεί να μην κάνει απότομες και της ζητεί να του δείχνει διαρκώς τα χέρια της.

Η ίδια υπακούει αλλά φωνάζει πως ο 32χρονος δεν έχει ποινικό μητρώο, πως ποτέ του δεν πήγε φυλακή, πως δεν ανήκει σε κάποια συμμορία.

Εν τω μεταξύ στο σημείο σπεύδουν και άλλοι αστυνομικοί, όπου συλλαμβάνουν τη γυναίκα διευκρινίζοντας της πως αυτό το κάνουν μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, ενώ ένας αστυνομικός παίρνει αγκαλιά την τετράχρονη κόρη της.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τη σύντροφο του θύματος, ήταν κινεζικής καταγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας που δείχνει αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ να πυροβολούν και να σκοτώνουν τον 37χρονο Άλτον Στέρλινγκ, έναν αφροαμερικανό που πουλούσε CD μπροστά από ένα παντοπωλείο, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Το περιστατικό προκάλεσε διαδηλώσεις και σφοδρές αντιδράσεις στην αφροαμερικανική κοινότητα.

Δημοφιλή