Το τηλεφώνημα Τσίπρα στον Κυριάκο και τα δώρα του πρόεδρου της ΝΔ

Το τηλεφώνημα Τσίπρα στον Κυριάκο και τα δώρα του πρόεδρου της ΝΔ
sooc

Το αναμενόμενο τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ευχές για την ονομαστική του εορτή - όπως επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός - θα αποτελέσει μια ευχάριστη παρένθεση μπροστά στο σκληρό «μπρα ντε φερ» που όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει εντός και εκτός Βουλής.

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με αιχμή την οικονομική ατζέντα της ΝΔ, εκτιμώντας ότι οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες και η πολύ πιθανή εφαρμογή του περίφημου «κόφτη» - αρχής γενομένης σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου - θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που θα διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις του φθινοπώρου.

Στο κάδρο της αντιπολιτευτικής τακτικής η Συγγρού βάζει πλέον ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει τα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που καταγράφουν καταλληλότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του πρωθυπουργού, για αυτό το λόγο και επιμένουν να αναδεικνύουν το θέμα των προσωπικών ευθυνών του κ. Τσιπρα στο κρυφό σχέδιο την περίοδο του δημοψηφίσματος με το «plan X» του Βαρουφάκη.

Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή να ζητηθεί εκ νέου η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls, με τα γαλάζια στελέχη να προαναγγέλλουν ότι ο πρώτος που θα καλέσουν για εξηγήσεις θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Άλλωστε, η συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, αναμένεται να αποτελέσει την ευκαιρία που αναζητά ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να μεταφέρει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, για την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αντί της εφαρμογής ενός εκλογικού νόμου που μόνο στόχο έχει την επιβολή ακυβερνησίας στον τόπο.

Ίσως για αυτό και οι συνεργάτες του, στα σημειώματα που στέλνουν στους «γαλάζιους» βουλευτές, επισημαίνουν την ανάγκη στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να αναδεικνύουν ως μόνιμη επωδό ότι «η ΝΔ δεν θα γίνει συνένοχος στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις», τονίζοντας παράλληλα, ότι «επιχειρούν να κρύψουν με εκλογικά τερτίπια τα κρυφά τους σχέδια για εθνικά νομίσματα και κρατικοποίηση τραπεζών».

Παράλληλα, ψηλά στην ατζέντα του ο πρόεδρος της ΝΔ βάζει και την «κυβερνητική» του πρόταση για αλλαγή στο μείγμα οικονομικής πολιτικής, όπως αυτή επαναδιατυπώσει και στο ραντεβού του στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη στον Μάριο Ντράγκι, για μείωση του στόχου των πλεονασμάτων στο 2% με παράλληλη ανάπτυξη στο 4% και μείωση των δαπανών.

Δημοφιλή