Μάχη στα σκαλιά της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα μεταξύ Ρώσου φρουρού και Αμερικανού διπλωμάτη

Μάχη στα σκαλιά της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα μεταξύ Ρώσου φρουρού και Αμερικανού διπλωμάτη

Στη δημοσιότητα έδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV βίντεο όπου ένας ρώσος αστυνομικός παλεύει στα σκαλοπάτια τις αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα.

Αναφορές για το περιστατικό είχαν έρθει στο φως στα τέλη του περασμένου μήνα. Η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη αμερικανούς διπλωμάτες, τόνισε πως ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία δέχθηκε επίθεση στις 6 Ιουνίου από έναν αστυνομικό. Από τη πλευρά τους Ρώσοι αξιωματούχοι υποστήριξαν αντίθετα πως ο διπλωμάτης επιτέθηκε στον αστυνομικό.

Στα νυχτερινά πλάνα τα οποία προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης από τον δρόμο απέναντι από την είσοδο της πρεσβείας, δείχνει ένα κίτρινο ταξί να σταματά και έναν άνδρα να βγαίνει έξω από το όχημα από την θέση του συνοδηγού.

Ο άντρας κινείται αποφασισμένος προς την είσοδο του κτιρίου, αλλά μετά από λίγα βήματα, ανοίγει απότομα η πόρτα του κουβούκλιου του αστυνομικού φρουρού που βρισκόταν δίπλα.

Ένας άνδρας με αστυνομική στολή πετάγεται έξω, αρπάζει τον άλλο άνδρα και αρχίζει να παλεύει μαζί του στο έδαφος, περίπου δύο μέτρα από την πόρτα εισόδου στο κτίριο της πρεσβείας, αναφέρει δημοσίευμα του Βρετανικού Guardian.

Εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο αστυνομικός ήθελε να ελέγξει τα έγγραφα του άγνωστου άνδρα.

Δημοφιλή