Πώς τα αναψυκτικά επηρεάζουν την στυτική σας λειτουργία

Young man wearing big loose shorts - weight loss concept
Young man wearing big loose shorts - weight loss concept

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι άντρες που πίνουν πολλά αναψυκτικά μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την παραγωγικότητά τους και την σεξουαλική τους ζωή.

Όπως αναφέρει η Mirror, η έρευνα που έγινε στο Copenhagen University Hospital διαπίστωσε ότι οι άντρες που ήταν εθισμένοι στα αναψυκτικά, τύπου cola, είχαν λιγότερο δυνατό σπέρμα από εκείνους που απέφευγαν να τα καταναλώνουν.

Η έρευνα, μελέτησε 2.554 άντρες και διαπίστωσε ότι το σπέρμα όσων ήταν εθισμένοι στα αναψυκτικά είχε πυκνότητα 35 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά millilitre, σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν τόσα αναψυκτικά, των οποίων η πυκνότητα ήταν 56 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά millilitre.

Αν και τα 35 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά millilitre είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια πυκνότητας, αποτελεί ένα καμπανάκι κινδύνου για τους άντρες.

Η έρευνα δεν βρήκε σύνδεση ανάμεσα στην καφεΐνη που υπάρχει στα αναψυκτικά αυτά και την χαμηλή πυκνότητα του σπέρματος, οπότε πρέπει να οφείλεται σε κάποιο άλλο συστατικό.

Τα αναψυκτικά συνδέθηκαν μέσα στην έρευνα και με την στυτική δυσλειτουργία . Οι επιστήμονες τόνισαν ότι η στύση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τόσο σωματικούς, όσο και ψυχολογικούς και τα αναψυκτικά φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα γλυκαντικά είναι εκείνα που καταστρέφουν τις αρτηρίες στο πέος και αποτρέπουν την καλή κυκλοφορία του αίματος.