Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι αγρότες στην καρδιά του καλοκαιριού

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι αγρότες στην καρδιά του καλοκαιριού
Sooc

Σε κινητοποιήσεις μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στο διάστημα από τις 20 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου, αποφάσισαν να προχωρήσουν στις κατά τόπους περιοχές τους οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των 68 μπλόκων της Νίκαιας, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο Πρακτορείο ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων, Δημήτρης Μόσχος.

Ο κ. Μόσχος είπε, επίσης, ότι στις αρχές Οκτωβρίου η Πανελλαδική Επιτροπή των 68 μπλόκων έχει αποφασίσει να απευθύνει γενικό κάλεσμα στους αγρότες, προκειμένου -σε συνάντηση που αναμένεται να γίνει στην περιοχή της Θεσσαλίας- να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τους τρόπους αντίδρασης «στον αφανισμό που επιχειρείται», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ασφαλιστικό, κατασχέσεις, κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές και καθυστέρηση πληρωμής των κοινοτικών πόρων, αποτελούν «ορισμένα μόνο από τα θέματα που μας αναγκάζουν να βγούμε και πάλι στους δρόμους», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ αυξήθηκαν, ήδη, κατά 3% από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και θα ακολουθήσουν,απανωτές αυξήσεις στα επόμενα χρόνια, ώστε το 2022 οι εισφορές για την ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την Αγροτική Εστία να φτάσουν στο 27,20% του εισοδήματος». Επίσης, αναφέρεται ότι «οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, που ξεκίνησαν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, στα πρώτα δύο χρόνια ξεπέρασαν το 23% και το τέλος του 2019 θα αγγίξουν το 60%, ενώ το μέτρο της περικοπής κατά 60% της σύνταξης όσων συνταξιούχων αγροτών εξακολουθούν να απασχολούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία και εισπράττουν επιδοτήσεις-ενισχύσεις θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή