Ακόμη μετράνε... Πλήρωσε το πρόστιμο στην εφορία με... κιλά κερμάτων (και το κατέγραψε σε βίντεο)

Ακόμη μετράνε... Πλήρωσε το πρόστιμο στην εφορία με... κιλά κερμάτων (και το κατέγραψε σε βίντεο)
Facebook

To βίντεο με τα «κατορθώματά» του το έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές στο Facebook: ένας Γάλλος οδηγός πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα και κατέβαλε το αντίτιμο χρησιμοποιώντας... κιλά από κέρματα χαμηλής αξίας σε μια κίνηση διαμαρτυρίας. Ωστόσο προκάλεσε συνάμα την οργή των φορολογικών αρχών.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά (...) συνιστά εσκεμμένη επίθεση στην εικόνα των κρατικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον σεβασμό των κανονισμών, ιδίως την αρχή εκείνη που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της ανατολικής Γαλλίας, Μπερνάρ Ουτέ.

«Η πρόθεση "πρόκλησης ενός σάλου στα ΜΜΕ" δεν πρέπει να μεταφράζεται μέσω της δημόσιας έκφρασης περιφρόνησης προς» τους δημόσιους υπαλλήλους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την 27η Ιουνίου ο Γιανί Κρομενάκ πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 90 ευρώ στην εφορία του Ιλκίρς, στα περίχωρα του Στρασβούργου (ανατολικά), με δύο χαρτονομίσματα και... 5.100 κέρματα αξίας 1,2 και 5 σεντς του ευρώ, που είχε ειδικά σηκώσει από την τράπεζά του προκειμένου στη συνέχεια να τα σκορπίσει στο γκισέ του εφοριακού.

Ο ίδιος κατέγραψε το σκηνικό, το οποίο στη συνέχεια πρόβαλε σε ζωντανή σύνδεση στο Facebook Live.

«Λυπάμαι, θέλω να δείξω τη δυσαρέσκειά μου. Έχω βαρεθεί... από αυτό το Κράτος που δε σταματά να μας κλέβει τα χρήματά μας» δήλωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στον εφοριακό.

Το βίντεο, που πολύ σύντομα προκάλεσε πάταγο στο Διαδίκτυο, μαγνήτισε το ενδιαφέρον και των γαλλικών ΜΜΕ: η ενέργειά του μνημονεύτηκε σε πολλές εφημερίδες, αλλά επίσης και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Στη Γαλλία η πληρωμή με κέρματα επιτρέπεται έως το ποσό των 300 ευρώ και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κερμάτων που θα χρησιμοποιήσει ο φορολογούμενος.

Ωστόσο το γεγονός ότι «κινηματογράφησε χωρίς να λάβει καμία άδεια από την υπηρεσία και τον υπάλληλο» εξόργισε ακόμα περισσότερο τους υπεύθυνους.

Δημοφιλή