Επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια με συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών ουσιών

Επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια με συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών ουσιών
Eurokinissi

Ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου στα Εξάρχεια η οποία οδήγησε στη σύλληψη μελών της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 12 άτομα και συγκεκριμένα 10 Αλβανοί υπήκοοι και ένα ζευγάρι Ελλήνων, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 3.600 μικροσυσκευασίες με ακατέργαστη κάναβη, συνολικού βάρους πάνω από 16 κιλά, κοκαΐνη και άλλες ουσίες.

Την επιχείρηση σχεδίασε και συντόνισε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, αλλά συμμετείχαν και ομάδες της ΕΚΑΜ και άλλες υπηρεσίες.

Η επιχείρηση διεξήχθη έπειτα από την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου από τους τους «εκδικητές της πλατείας».

Ωστόσο, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αρμόδιος αξιωματικός, η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί από καιρό από την Δίωξη Ναρκωτικών, είχαν γίνει παρακολουθήσεις μέσα στα Εξάρχεια και είχαν εντοπιστεί χώροι και κρυψώνες της μαφίας.

Ο ίδιος αξιωματικός κάνει λόγο για σημαντική επιτυχία, καθώς εξαρθρώθηκε μια εγκληματική οργάνωση που δρα στην περιοχή των Εξαρχείων τα τελευταία περίπου 10 χρόνια και είχε γίνει φόβητρο της περιοχής, ενώ έχουν υπάρξει και άλλες συγκρούσεις με ομάδες αναρχικών.

Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η πρώτη τέτοια επιχείρηση που γίνεται στα Εξάρχεια μετά από δεκαετίες, ενώ όλα εξελίχτηκαν, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να προβεί σε επίσημες δηλώσεις, αν και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ανακοίνωσε την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με μέλη Αλβανούς και Έλληνες που διακινούσε ναρκωτικά στα Εξάρχεια που πραγματοποιήθηκε όπως είπε «με αθόρυβο και χειρουργικό τρόπο.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή