Αυξάνει ο αριθμός των κουκουλοφόρων, αυξάνει και η επιθετικότητα αλλά και οι συγκρούσεις στα Εξάρχεια

Αυξάνει ο αριθμός των κουκουλοφόρων, αυξάνει και η επιθετικότητα αλλά και οι συγκρούσεις στα Εξάρχεια
sooc

Κλιμάκωση των εντάσεων στο κέντρο της Αθήνας με τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων να αναβαθμίζονται σε επίπεδο επιθετικότητας, βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Για παράδειγμα αυτό το Σαββατοκύριακο οι δράστες έκαναν ρίψη 100 και πλέον μολότοφ όταν το προηγούμενο διάστημα, μια αντίστοιχη νύχτα οι ρίψεις δεν ξεπερνούσαν τις 20 ενώ ενώ τώρα η δράση των νεαρών ενισχύεται από μεγάλο αριθμό φωτοβολίδων. Όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά βέβαια έχουν να κάνουν με το γεγονός πως παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των δραστών που μετέχουν σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ παραπονιούνται έντονα πως εδώ και 10ετίες δεν γίνεται τίποτε για το θέμα καθώς υπάρχει μια ιδιότυπη ανοχή και τονίζουν πως δεν υπάρχουν ξεκάθαρες εντολές. Επίσης υποστηρίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει συνολική πολιτική βούληση για την επίλυση του προβλήματος, πριν θρηνήσουμε θύματα θυμίζοντας μάλιστα ότι τα σοβαρά επεισόδια αυτού του Σαββατοκύριακου ήρθαν λίγες ώρες μετά την ανάληψη ευθύνης μια δολοφονίας στην περιοχή, από άτομα της Πλατείας Εξαρχείων που δηλώνουν ότι επιδιώκουν την κάθαρση.

Στο μεταξύ στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα.

Μια εμπρηστική νύχτα

Τα ξημερώματα της Κυριακής με ορμητήριο το πανεπιστημιακό ίδρυμα, ομάδα 200 κουκουλοφόρων, επί περίπου τέσσερις ώρες εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών. Εκτοξεύθηκαν περισσότερες από 100 βόμβες μολότοφ, δεκάδες φωτοβολίδες ευθείας βολής, μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι ομάδες των νεαρών έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ στη συνέχεια άρχισαν να καταστρέφουν οχήματα και φανάρια. Από τις επιθέσεις τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες και μάρμαρα, στους ώμους, την κλείδα και τα δάκτυλα ενώ κάηκαν δύο αυτοκίνητα στην οδό Αβέρωφ και προκάλεσαν φθορές σε άλλα τρία, ενώ έκαψαν τέσσερις κάδους απορριμμάτων και ένα ασθενοφόρο εγκλωβίστηκε στην οδό Στουρνάρη.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει: «Το κέντρο της Αθήνας, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει γίνει άβατο για πολίτες και αστυνομικούς! Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αδιαφορεί για την ασφάλεια όλων. Δεν πάει άλλο! Επιτέλους, ο κ. Τόσκας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Δημοφιλή