Συνάντηση Νετανιάχου - Μητσοτάκη: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας

Συνάντηση Νετανιάχου - Μητσοτάκη: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας
Γραφείο Τύπου ΝΔ

Στην αναγκαιότητα εμβάθυνσης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και στη συνεργασία των δύο χωρών με την Κύπρο, που «αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας», εστίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «Ελλάδα και Ισραήλ είναι πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή» και έκανε λόγο για αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία των δύο χωρών, η οποία έχει σημαντικά ακόμη περιθώρια βελτίωσης σε ζητήματα οικονομικής συνεργασίας. «Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον κ. Νετανιάχου είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Είναι μια συνεργασία αμοιβαία ωφέλιμη και για τις δύο χώρες. Μια συνεργασία η οποία εκτείνεται σε πολλούς τομείς. Δεν περιορίζεται μόνο σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης Ράμι Χαμντάλα, εκφράζοντας την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης στο Παλαιστινιακό ζήτημα, στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών.

Δημοφιλή