Αμβρόσιος για παραλίγο φωτιά στο γραφείο του: Ο Διάβολος σχεδίαζε να μας καύση!

Αμβρόσιος για παραλίγο φωτιά στο γραφείο του: Ο Διάβολος σχεδίαζε να μας καύση!
Eurokinissi

Προσωπική του εμπειρία, με παραλίγο πυρκαγιά στο γραφείο του στο Αίγιο, περιγράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σε ανάρτηση στο blog του, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμη θαύμα στη ζωή του».

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, είχε λαμπαδιάσει καντήλι στο εικονοστάσιο, ενώ αποδίδει το γεγονός ότι το αντιλήφθηκε σε ήχο που άκουσε, από σίτα που είχε ξεκολλήσει- ήχο που χαρακτηρίζει «προειδοποίηση του Σωτήρος ημών Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων του Εικονοστασίου μου, ώστε να ανέλθω εις το δωμάτιον καί να προλάβω εις την αρχήν της την έκρηξιν, δηλ. την διάσπασιν του ποτηρίου της κανδήλας μου και τα όσα επηκολούθησαν».

Όταν έθεσε σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού αυτό άρχισε να χτυπά από λάθος του στις 12.30 το βράδυ. «Διώρθωσα το σύστημα, οι εντός του Επισκοπείου σειρήνες έπαυσαν να ηχούν. Την επομένην, Σάββατον πρωΐ, επληροφορούμην, ότι η εξωτερική σειρήνα καθ’ όλην την διάρκειαν της νυκτός εξέπεμπεν ένα υπόκωφον θόρυβον, λίαν δε ενοχλητικόν διά τους γείτονας, καθώς ένας εξ αυτών το ωμολόγησεν εις τον κ. Νικ. Πανούτσον, τόν οδηγόν μου!

Ο Διάβολος έτριζε τα δόντια του, διότι είχεν αποτύχει εις τα σχέδιά του, να μας καύση! Η Χάρις του Κυρίου τον είχεν παρεμποδίσει! Ενεθυμήθην τότε τον πολύαθλον Ιώβ και τα μάτια μου εδάκρυσαν από την ευγνωμοσύνην μου πρός τόν Πανάγαθον Θεόν!» γράφει στο blog του.

Δημοφιλή