Επικίνδυνο φορτίο με τοξικά χημικά εντόπισαν οι τελωνειακές αρχές

Επικίνδυνο φορτίο με τοξικά χημικά εντόπισαν οι τελωνειακές αρχές
Greek traffic sign prohibiting thoroughfare of vehicles transporting goods dangerous to water reserves.
Greek traffic sign prohibiting thoroughfare of vehicles transporting goods dangerous to water reserves.
jojoo64 via Getty Images

Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φορτίο, με τοξικά χημικά προϊόντα, η εισπνοή των οποίων μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, εντόπισαν, μετά από συντονισμένη προσπάθεια, η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Αττικής και η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Εκμεταλλευόμενη πληροφορίες, η γενική διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚ, προχώρησε σε έλεγχο, την Κυριακή, 10 Ιουλίου, σε βυτιοφόρο όχημα με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό Βούλγαρο υπήκοο, το οποίο μετέφερε αυτά τα προϊόντα, βουλγαρικής εταιρείας, ποσότητας 23.740 τόνων, με προορισμό μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ), με μοναδικό εταίρο Βούλγαρο υπήκοο.

Ταυτόχρονα, υπάλληλοι της ΕΛΥΤ Αττικής μετέβησαν στις δηλωθείσες ως έδρα και κατοικία διευθύνσεις του νομίμου εκπροσώπου της παραλήπτριας εταιρείας, όπου και διαπίστωσαν ότι όλα τα συνοδευτικά έγγραφα ήταν πλαστά.

Ο οδηγός προσήχθη στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία και το βυτιοφόρο, μαζί με το περιεχόμενό του, το οποίο και κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση, που διεξήγαγε το Χημείο, το εν λόγω εμπόρευμα είναι προϊόν, που περιέχει τολουόλιο και ξυλόλιο. Πρόκειται για χημικό προϊόν εξαιρετικά επικίνδυνο, τοξικό και εύφλεκτο, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για τη νόθευση καυσίμων και χρήζει περαιτέρω εξέτασης.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή