Σε κατάσταση συναγερμού θέτει τους βουλευτές του ο Μητσοτάκης

Σε κατάσταση συναγερμού θέτει τους βουλευτές του ο Μητσοτάκης
Aris Oikonomou / SOOC

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στρέφονται τα βλέμματα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σκιά της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο να ξεκαθαρίζει για ακόμα μια φορά την στάση του κόμματος του για καταψήφισης του, αλλά και την πρόθεση της ΝΔ να τον καταργήσει αν έρθει στην εξουσία.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή πάντως στη Συγγρού έχουν τις κεραίες τους τεντωμένες αφού υπάρχει η γενική εκτίμηση ότι οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου θα επιχειρήσουν ακόμα και αλλαγές τις τελευταίας στιγμής προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν τις ψήφους των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης - ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και ΚΚΕ - για να ισχύσουν οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Ήδη το ένα μετά το άλλο τα γαλάζια στελέχη επαναδιατυπώνουν με πιο έντονο τρόπο την εκτίμηση τους για το ενδεχόμενο πρόωρων πολιτικών εξελίξεων, απόψεις που ενισχύονται και από την σπουδή της κυβέρνησης να βάλει εν μέσω καλοκαιριού ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ΝΔ αναμένεται να αυξήσει την πολιτική πίεση και για μια σειρά ζητημάτων αιχμής όπως η οικονομία αλλά και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, θέμα για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά απευθυνόμενος στους βουλευτές του, μιλώντας για την προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός ιδιότυπου καθεστώτος ελέγχου των ΜΜΕ και εμμέσως της γνώμης.

Στο ίδιο πνεύμα στην αντιπολιτευτική ατζέντα της ΝΔ μπαίνουν και τα θέματα της καθημερινότητας και της ασφάλειας με φόντο τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων, με τον κ. Μητσοτάκη να συναντά σήμερα το μεσημέρι τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και τις πληροφορίες να τον φέρουν έτοιμο να σχεδιάζει συμβολική επίσκεψη στην περιοχή του Μουσείου, που αποτελεί και το «φυσικό» σύνορο του άβατου των Εξαρχείων.

Δημοφιλή