ΔΙΕΘΝΕΣ
14/07/2016 10:18 EEST | Updated 14/07/2016 10:20 EEST

Οι Αμερικανοί θα μπορούν να φέρουν τα όπλα τους, αλλά όχι νεροπίστολα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

CLEVELAND, OH - JULY 11: Quicken Loans Arena is decorated to welcome the Republican National Convention on July 11, 2016 in Cleveland, Ohio. The convention will be held at the arena July 18-21, 2016. (Photo by Angelo Merendino/Getty Images)
Angelo Merendino via Getty Images
CLEVELAND, OH - JULY 11: Quicken Loans Arena is decorated to welcome the Republican National Convention on July 11, 2016 in Cleveland, Ohio. The convention will be held at the arena July 18-21, 2016. (Photo by Angelo Merendino/Getty Images)

Οι αρχές του Κλίβελαντ, όπου θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί στους παρευρισκομένους να φέρουν πυροβόλα όπλα, εάν τα έχουν προμηθευτεί με νόμιμα μέσα, αναφέρει η Wall Street Journal. Την ίδια στιγμή όμως, απαγορεύεται να έχουν στην κατοχή τους: νεροπίστολα, ψεύτικα όπλα, μαχαίρια, μπουκάλια αεροζόλ, σχοινιά και μπάλες του τένις.

«Αυτό που θέλουμε είναι να ακολουθήσουμε τον νόμο. Και εάν ο νόμος λέει ότι μπορείς να φέρεις πάνω σου όπλα (σε φανερό σημείο και όχι κρυμμένα σε ειδική θήκη), λέει αυτό ακριβώς. Αν συμφωνώ με αυτό ή όχι, είναι άλλο θέμα», δήλωσε ο δήμαρχος, Φρανκ Τζάκσον, σε συνέντευξη Τύπου.

«Είναι ο νόμος αυτής της Πολιτείας. Ως αρχηγός της Αστυνομίας του Κλίβελαντ, είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω την νομοθεσία της Πολιτείας», τόνισε με την σειρά του ο αρχηγός της Αστυνομίας, Κάλβιν Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην έφεραν οι πολίτες όπλα στο συνεδριακό κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ακροδεξιά» -όπως έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν- οργάνωση των «Oath Keepers» ανακοίνωσε ότι τα μέλη της σχεδιάζουν να καταφτάσουν στο συνεδριακό κέντρο φέροντας πυροβόλα όπλα. Η οργάνωση θα συγκεντρωθεί έξω από το συνεδριακό κέντρο για να διαμαρτυρηθεί για τις δολοφονίες αστυνομικών σε συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας.

Το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα διεξαχθεί μεταξύ 18 με 21 Ιουλίου στο συνεδριακό κέντρο  Quicken Loans Arena στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Σε αυτό θα δοθεί επισήμως το χρίσμα στον υποψήφιο του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου. Στο σημείο αναμένεται να καταφτάσουν πλήθος ψηφοφόρων, πολιτικών και δημοσιογράφων.

Η απόφαση των αρχών να επιτρέψουν την οπλοφορία των παρευρισκομένων αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, λόγω των αναταραχών που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο έτος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του επικρατέστερου Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Ντόναλντ Τραμπ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ τα πυροβόλα όπλα θα είναι ευπρόσδεκτα στην συγκέντρωση, θα απαγορεύονται τα δοχεία αεροζόλ, τα ψεύτικα όπλα, τα νεροπίστολα, οι μπάλες του τένις, τα μαχαίρια, τα σχοινιά και άλλα εν δυνάμει «θανάσιμα» αντικείμενα. Τα πυροβόλα όπλα θα απαγορεύονται μόνο στους χώρους των «επισήμων».

Sponsored Post