Εισαγγελική παρέμβαση για την... κατασκήνωση στο ΑΠΘ

Εισαγγελική παρέμβαση για την... κατασκήνωση στο ΑΠΘ
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μετά το σαλό που προκλήθηκε από την άφιξη των κατασκηνωτών στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εκδήλωσης που τιτλοφορείται «No Border Camp - Thessaloniki 2016», η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων εντός των χώρων του ΑΠΘ.

Η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ έγινε από ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ξεκίνησαν την Πέμπτη να κατασκηνώνουν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 24 Ιουλίου.

Η κατασκήνωση, με την ονομασία No Border Camp- Thessaloniki 2016 έχει στο επίκεντρο το προσφυγικό και περιλαμβάνει -εκτός από τις εκδηλώσεις μέσα στην Πανεπιστημιούπολη- και εκδηλώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Οι κατασκηνωτές θα ξεπεράσουν σε αριθμό την αρχική εκτίμηση της αστυνομίας για περισσότερα από 1.000 άτομα.

Στην πλατεία μπροστά από τη Νομική και τη Φιλοσοφική Σχολή έχει στηθεί εξέδρα για συναυλίες.

Καθότι οι διοργανωτές του No Border Camp δεν ζήτησαν, ούτε πήραν άδεια από τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για την πραγματοποίηση της κατασκήνωσης στην Πανεπιστημιούπολη, η Σύγκλητος του Ιδρύματος συγκρότησε συντονιστική επιτροπή για τη λήψη αποφάσεων επί καθημερινών πρακτικών θεμάτων κατά τις ημέρες της κατασκήνωσης.

Μέλος των διοργανωτών της κατασκήνωσης που ερωτήθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο γνωστοποίησε ότι στο κτίριο αυτό θα βρίσκεται το κέντρο πληροφόρησης της κατασκήνωσης, οι εκδηλώσεις της οποίας ξεκινούν την Παρασκευή.

«Επειδή μαζί μας οι διοργανωτές του No Border Camp δεν θέλουν να επικοινωνήσουν, όταν το πρωί ζήτησαν από τους φύλακες να ανοίξουν τη Νομική Σχολή, εμείς είπαμε στους φύλακες ότι δεν θα ανοίξετε καμία πόρτα. Αυτό έγινε γύρω στις 9 το πρωί και γύρω στις 12 το μεσημέρι έσπασαν την πόρτα. Οι ίδιοι μίλησαν μόνο στους φύλακες και τους είπαν: Ανοίξτε την πόρτα.

Όταν τους απάντησαν οι φύλακες ότι 'δεν έχουμε εντολή', έσπασαν την πόρτα. Και η Εισαγγελία και η Αστυνομία έχουν ενημερωθεί σχετικά. Και από το πρωί ότι υπάρχει απειλή εισόδου στο κτίριο και στη συνέχεια ότι έχουν μπει στο κτίριο σπάζοντας τις πόρτες. Θα το χειριστούν όπως πρέπει, όπως νομίζουν, μας είπαν», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού και επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης της κατάστασης, Θεόδωρος Λαόπουλος.

Δημοφιλή