Μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή εξετάζει το Μαξίμου

Μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή εξετάζει το Μαξίμου
Sooc

Την μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή φέρεται να εξετάζει σοβαρά το Μαξίμου. Πρόκειται για μία απόφαση που θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες και θα οριστικοποιηθεί κατά την συζήτηση του εκλογικού νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην συνεδρίαση που θα γίνει στις 19 και 20 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για την μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή από το υφιστάμενο 3% στο 2,5% δεν έχουν αντίρρηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ το ΚΚΕ ζητά την πλήρη κατάργηση του ορίου. Δεν είναι τυχαία η δήλωση χθες του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ ότι «το όριο ασφαλείας είναι αναμφίβολα το 2,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ζητήσει το 3%, αλλά επαναλαμβάνω ότι το «όριο ασφαλείας» είναι το 2,5%. Το έχω συζητήσει με ανθρώπους του πολιτικού πεδίου, που ξέρουν τα πράγματα.

Το συζητούσα πρόσφατα και με τον κ. Φώτη Κουβέλη. Ήθελα να πάρω την άποψη του. Το κουβέντιασα σε μία τυχαία συνάντηση και με βουλευτή του ΚΚΕ».

Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει στην μείωση του ορίου στο 2,5%, ευνοούνται μικρότερα κόμματα είτε από τα αριστερά της κυβέρνησης (ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας) είτε από τα δεξιά της ΝΔ (όπως τα κόμματα του Φαήλου Κρανιδιώτη και των Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου). Παράλληλα διασφαλίζεται σε κάποιο μέτρο και η κοινοβουλευτική παρουσία των μικρότερων κομμάτων της σημερινής Βουλής (Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων).

Δημοφιλή