Αυτές είναι οι 9 φράσεις που οι άντρες δεν αντέχουν να ακούν από τις γυναίκες τους

Αυτά είναι τα 9 πράγματα που οι άντρες δεν αντέχουν να ακούν από τις γυναίκες τους
UNITED STATES - CIRCA 1950s: Couple in heated argument.
George Marks via Getty Images
UNITED STATES - CIRCA 1950s: Couple in heated argument.

Μέσα σε μία σχέση είναι φυσικό και επόμενο να ειπωθούν πολλά που δεν είναι πάντα ευχάριστα και όμορφα, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία είναι καλό να μην βγαίνουν ποτέ από το στόμα.

Η The Huffington Post ζήτησε από μερικούς συμβούλους σχέσεων και γάμου να μοιραστούν, σύμφωνα με την εμπειρία τους, μερικά ενοχλητικά πράγματα που αναφέρουν οι άντρες ότι τους ενοχλούν όταν τα ακούν από τις γυναίκες τους.

1. «Άστο, θα το κάνω μόνη μου»

Όταν ζητάτε από τον σύντροφό σας να φτιάξει τον νεροχύτη ή να κάνει κάποια άλλη δουλειά μέσα στο σπίτι, δώστε του την ευκαιρία να το κάνει. Λέγοντας «άστο θα το κάνω εγώ» και δείχνοντας την δυσαρέσκειά σας, δεν θα φτιάξει ο νεροχύτης ή το καζανάκι γρηγορότερα. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο υπονοείτε ότι δεν είναι αρκετά ικανός.

2. «Έπρεπε να το ξέρεις»

Εάν νομίζετε ότι ο σύντροφός σας θυμάται κάθε δήλωση που έχετε κάνει και περιμένετε να αντιδράσει ανάλογα, ετοιμαστείτε να απογοητευτείτε. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας, μερικές φορές, πρέπει να λέτε ξεκάθαρα το τι θέλετε ή έχετε ανάγκη.

3. «Νομίζεις ότι είναι ωραία;»

Θέλετε αλήθεια να ξέρετε αν ο άντρας σας βρίσκει ωραία και ελκυστική μία άλλη γυναίκα; Αρχικά, μην κάνετε ερωτήσεις για τις οποίες δεν θέλετε να γνωρίζετε την απάντηση και μην φέρνετε και τον ίδιο σε δύσκολη θέση.

4. «Πρέπει να τα πούμε»

Αυτές οι 4 λέξεις προκαλούν τον τρόμο σε κάθε γάμο, επειδή είναι συχνά σημάδι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και ο άντρας θεωρεί αυτομάτως ότι έχει κάνει λάθος.

5. «Γίνε άντρας»

Αλήθεια τώρα; Αφήστε το φύλο του καθενός έξω από οποιαδήποτε συζήτηση και κάντε μία σοβαρή συζήτηση σαν ενήλικες. Δεν υπάρχει λόγος να μειώνετε τον σύντροφό σας.

6. «Μάζευε τα πράγματά σου. Δεν είμαι η μάνα σου»

Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να μαζεύει τις κάλτσες του από το πάτωμα, από το να του λέτε ότι έχετε κουραστεί να κάνετε τη μάνα του. Πολλοί άντρες είναι ευαίσθητοι σχετικά με τη σχέση που έχουν με τη μητέρα τους, οπότε αυτός δεν είναι ένας καλός τρόπος για να τον ενθαρρύνετε να αλλάξει συμπεριφορά.

7. «Ποτέ, δεν πρέπει, χρειάζεται να...»

Τονίζοντας στον σύντροφό σας τι κάνει και τι δεν κάνει συνέχεια ή τι χρειάζεται να κάνει από εδώ και στο εξής, ακόμα κι αν έχετε δίκιο, δεν βοηθά την κατάσταση, ούτε του δίνει το κίνητρο για να αλλάξει.

8. «Έχεις πάρει λίγο τελευταία»

Μην νομίζετε ότι μόνο οι γυναίκες προβληματίζονται σχετικά με το σώμα και το βάρος τους. Ακόμα και οι άντρες αισθάνονται άβολα όταν παίρνουν κιλά, οπότε είναι καλύτερο να είστε υποστηρικτικοί και να τους ενθαρρύνεται με έναν θετικό τρόπο, παρά να πετάτε υπονοούμενα.

9. «Πάλι θα βγεις με τα παιδιά;»

Μην αντιμετωπίζετε τις βραδιές ποδοσφαίρου ως απειλή για τον γάμο σας. Αντίθετα, λίγος χρόνος χωριστά θα κάνει περισσότερο καλό, παρά κακό στον γάμο σας. Σίγουρα, μερικές φορές ο άντρας σας ψάχνει απλά μερικές αφορμές για να βγει με τους φίλους του, να πιει και να χαλαρώσει, αλλά να γκρινιάζετε για αυτό δεν βοηθά την σχέση σας, ούτε δίνετε το σωστό μήνυμα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το θεωρήσετε ως μία καλή ευκαιρία για να κάνετε κι εσείς κάτι που θέλετε!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.