Τανκς στους δρόμους, πυρά από ελικόπτερα, ο κόσμος να αντιστέκεται. Οι φωτογραφίες της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία

Τανκς στους δρόμους, πυρά από ελικόπτερα, ο κόσμος να αντιστέκεται. Τα κλικ της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία

Τανκ στους δρόμους, πυρά από ελικόπτερα, ο κόσμος να αντιστέκεται στο πραξικόπημα του στρατού, ο Ερντογάν να μιλά στον τουρκικό λαό μέσω Facetime και να τους καλεί να βγουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του.

Όχι, δεν είναι επιστημονική φαντασία. Αυτά έγιναν στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής και στο περίεργο πραξικόπημα μερίδας του στρατού εναντίον του Ερντογάν.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε την εξουσία στη χώρα και ότι «επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος» σε όλη την επικράτεια.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στον λαό της χώρας να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες. Πολλοί το έκαναν. Τα βίντεο με τα τανκ μπροστά τον κόσμο και τα πυρά από τα ελικόπτερα, συγκλονίζουν.

Λίγη ώρα αργότερα επίσημες αρχές ανακοίνωναν ότι «το πραξικόπημα απετράπη», ότι αυτοί που αποπειράθηκαν να επιβάλουν πραξικόπημα, θα δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Τουλάχιστον 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Άγκυρα, στο αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Προσοχή, σκληρές εικόνες

Απόπειρα πραξικοπήματος Τουρκία

Δημοφιλή