Σταρ των social media στο Πακιστάν στραγγαλίστηκε από τον ίδιο της τον αδερφό επειδή «προκαλούσε»

Σταρ των social media στο Πακιστάν στραγγαλίστηκε από τον ίδιο της τον αδερφό επειδή «προκαλούσε»

Η 26χρονη Qandeel Baloch, μία Πακιστανή σταρ των social media, στραγγαλίστηκε από τον ίδιο της τον αδερφό σε ένα «έγκλημα τιμής».

Η Baloch δολοφονήθηκε μέσα στο οικογενειακό της σπίτι στο Multan, μία μεγάλη πόλη στην επαρχία του Punjab, σύμφωνα με όσα είπε στο Reuters η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Punjab, Nabeela Chazanfa.

«Ο πατέρας της Azeem πληροφόρησε την αστυνομία ότι ο γιος του Waseem στραγγάλισε την Qandeel. Όπως φαίνεται, είναι ένα έγκλημα τιμής αλλά περαιτέρω έρευνες θα αποκαλύψουν τα αληθινά κίνητρα πίσω από αυτόν τον φόνο,» δήλωσε.

Είπε επίσης ότι ο αδερφός της άτυχης γυναίκας έχει εξαφανιστεί και ότι η αστυνομία τον ψάχνει.

Η Baloch λάμβανε συχνά απειλές θανάτου και αποτελούσε μία αμφιλεγόμενη φιγούρα για πολλούς στη χώρα της. Αν και γινόταν συχνά στόχος μισογυνιστικής συμπεριφοράς, η ίδια συνέχισε να ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο που προκαλούσαν. Στο Facebook έγραφε μάλιστα ότι προσπαθούσε να αλλάξει «την τυπική ορθόδοξη νοοτροπία» των ανθρώπων στο Πακιστάν.

Ο θάνατός της προκάλεσε την οργή του κόσμου σε Twitter και σε άλλα social media, ενώ πυροδότησε εκ νέου τη συζήτηση για τα εγκλήματα τιμής στο Πακιστάν.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι -σχεδόν όλοι γυναίκες- πεθαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα από τέτοιου είδους εγκλήματα, τα οποία συνήθως γίνονται από μέλη της οικογένειας του θύματος ως τιμωρία για την ντροπή που έχουν «φέρει» στην κοινωνία.

Δημοφιλή