Βίτσας: Ισχυρό το επιχείρημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών από την Τουρκία

Βίτσας: Ισχυρό το επιχείρημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών από την Τουρκία
Eurokinissi

«Ισχυρό» χαρακτήρισε το επιχείρημα έκδοσης της Τουρκίας όσον αφορά στους οκτώ στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Mega.

«Πρέπει να πω ότι το επιχείρημα έκδοσης από την πλευρά της Τουρκίας είναι αρκετά ισχυρό. Θα έλεγα πολύ ισχυρό.Το γεγονός ότι παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας είναι ένα ισχυρό επιχείρημα» , είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βίτσας τόνισε, πάντως, ότι «πρέπει να εφαρμοστεί είναι το ελληνικό και το δημόσιο, διεθνές δίκαιο» και εξήγησε ότι θα εξεταστεί σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο βαθμό το αίτημα ασύλου και μετά θα αρχίσει η διαδικασία της εξέτασης του αιτήματος έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά το τουρκικό ελικόπτερο το οποίο παραδόθηκε χθες σε κλιμάκιο Τούρκων αξιωματικών που έφθασαν το βράδυ στην Αλεξανδρούπουλη, δήλωσε ότι έγιναν κανονικά όλες οι διαδικασίες και ότι «δεν είχαμε λόγο να κρατάμε το ελικόπτερο».

«Ευτυχώς δεν επικράτησαν» οι πραξικοπηματίες, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «συνήθως τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν και για τις γείτονες χώρες πολλαπλούς κινδύνους».

Δημοφιλή