ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/07/2016 06:57 EEST | Updated 18/07/2016 08:09 EEST

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών

Eurokinissi

Με το ξεκαθάρισμα των φακέλων των υποψηφίων που διεκδικούν τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, αυτό που αναμένεται είναι οι ανακοινώσεις για τα επιχειρηματικά σχήματα που πέρασαν τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής, καθώς και για τους ορκωτούς λογιστές σχετικά με τους φακέλους που υπέβαλλαν.

Όπως όλα δείχνουν, το Mega δεν θα υπάρχει στον κατάλογο των προεπιλεγέντων που θα ανακοινωθεί, αφού δεν προσκόμισε τραπεζική ενημερότητα. Στον «αέρα» όμως είναι πολύ πιθανό να βρεθούν οι άδειες και άλλων καναλιών, εφόσον προκύψουν παραλείψεις ή άλλα τυπικά κωλύματα.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι απαιτούνται νέοι κανόνες που να διασφαλίζουν την διαφάνεια και κυρίως απαιτείται να μπει οριστικά τάξη σε μία άναρχη κατάσταση. Αποδεικνύεται όμως καθημερινά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μία νέα μιντιακή ολιγαρχία. Αυτό που υποστηρίζει σήμερα η κυβέρνηση είναι πρωτοφανές για όλη την Ε.Ε., 4 μόλις τηλεοπτικές άδειες ακόμη και εάν υπάρχουν περισσότερα μέσα που πληρούν τα κριτήρια. Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και να αφήσει στην άκρη τις ρεβανσιστικές ενέργειες και τις εμμονές για συγκεκριμένο αριθμό 4 τηλεοπτικών αδειών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπεύθυνος για ενδεχόμενο ΜΑΥΡΟ σε κανάλια με αρνητικές συνέπειες στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και στην ανεργία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της ΝΔ, η οποία προκάλεσε το ΜΑΥΡΟ στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ θα έπρεπε να την αναδιαρθρώσει ώστε να σταματήσει να επιτελεί τον ρόλο εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εκάστοτε κυβέρνησης και να γίνει μία αντικειμενική και αξιόπιστη σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σήμερα, ο ρόλος του κράτους είναι να βάλει ένα νέο πλαίσιο κανόνων που να εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και όχι να επιτελέσει τον ρόλο της αγοράς οδηγώντας σε κλείσιμο τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Αλλιώς για το ενδεχόμενο ΜΑΥΡΟ σε κανάλια και για την δημιουργία εκατοντάδων νέων ανέργων, ο υπεύθυνος θα έχει ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.