ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/07/2016 09:43 EEST | Updated 18/07/2016 09:44 EEST

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη δικαιοσύνη

Eurokinissi

Η ΝΔ δεν πρόκειται να ανεχτεί «παιχνίδια με τη δικαιοσύνη» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

«Η εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης, αποτελεί προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ίδιας της δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους» δήλωσε.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως «δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, σε διάρκεια και ένταση, κρίσης στη Δικαιοσύνη.Μια απαράδεκτη κατάσταση την οποία προσφάτως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος Υπουργός και την οποία η Νέα Δημοκρατία, με σειρά ενεργειών της, έχει αναδείξει στη Βουλή των Ελλήνων».

«Η Νέα Δημοκρατία, υπηρετεί την συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.