Συλλήψεις τουλάχιστον 70 στρατηγών, ναυάρχων και άλλων κορυφαίων στρατιωτικών στην Τουρκία

Συλλήψεις τουλάχιστον 70 στρατηγών, ναυάρχων και άλλων κορυφαίων στρατιωτικών στην Τουρκία

Τουλάχιστον 70 στρατηγοί, ναύαρχοι και γενικότερα κορυφαίοι στρατιωτικοί που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος της Παρασκευής έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Συνολικά, πάνω από 6.000 στρατιωτικοί και δικαστικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν εικόνες και βίντεο από τη σύλληψη του πρώην αρχηγού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, και άλλων αξιωματικών, που βρίσκονται σε αστυνομικό τμήμα.

Στο μεταξύ, οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν σε πόλεις, αλλά και απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να εντοπίσουν αξιωματικούς και στρατιώτες που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα και τον οπλισμό τους.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δηλώνει επίσης ότι μερικοί αξιωματικοί που συμμετείχαν στην προσπάθεια του πραξικοπήματος έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ δε φαίνεται να έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες που θα επιτρέψουν μία νέα προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας από το στρατό.

Άγκυρα: Υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί σε αστυνομικό τμήμα

Δημοφιλή