ΔΙΕΘΝΕΣ
18/07/2016 06:02 EEST | Updated 18/07/2016 06:03 EEST

«Το συντομότερο δυνατόν» η εξέταση των αιτημάτων ασύλου των 8 στρατιωτικών, διαβεβαίωσε τον Γιλντιρίμ ο Τσίπρας

ASSOCIATED PRESS
A Turkish Blackhawk helicopter sits on the tarmac of the airport of Alexandroupolis, northern Greece, Sunday, July 17, 2016. The Greek government said a Turkish Blackhawk helicopter will be returned to Turkey

Τα αιτήματα ασύλου των Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαβεβαίωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη συνομιλία τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στον Τούρκο ομόλογό του την στήριξη της Ελλάδας στη δημοκρατία, τη συνταγματική νομιμότητα και την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε και ταχεία αποκατάσταση της ομαλότητας.

Στη συνομιλία τονίστηκε η σημασία που έχει η προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

 

Κατά την επικοινωνία τους, που έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Γιλντιρίμ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την ελληνική στήριξη στις δύσκολες ώρες που περνάει η Τουρκία, ενώ ευχαρίστησε επίσης και για την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post