ΔΙΕΘΝΕΣ
19/07/2016 15:44 EEST | Updated 19/07/2016 16:17 EEST

Οι πακιστανικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να μην τιμωρηθεί ο δολοφόνος της Qandeel Baloch

ASSOCIATED PRESS
In this picture taken on June 28, 2016, Pakistani fashion model Qandeel Baloch speaks during a press conference in Lahore, Pakistan. Baloch, who recently stirred controversy by posting pictures of herself with a Muslim cleric on social media, was strangled to death by her brother, police said Saturday, July 16, 2016. (AP Photo/M. Jameel)

Οι πακιστανικές αρχές δεν θα επιτρέψουν στην οικογένεια της σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Qandeel Baloch, να συγχωρέσουν τον αδελφό της, Muhammad Waseem, που την δολοφόνησε, σε μια προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η 26χρονη Baloch ναρκώθηκε και στραγγαλίστηκε στο πατρικό της σπίτι από τον ίδιο τον αδελφό της εξαιτίας των «προκλητικών» αναρτήσεών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook. Πρόκειται για ένα ακόμα «έγκλημα τιμής» που έγινε με στόχο να «καθαρίσει» το όνομα της οικογενείας. Παρόλο που τα εγκλήματα αυτά είναι πλέον παράνομα στο Πακιστάν, οι οικογένειες των θυμάτων μπορούν να συγχωρέσουν τον δράστη ενώπιον των αρχών, ώστε αυτός να μην έρθει αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αδελφοκτόνος Waseem δηλώνει πως, όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του, αλλά είναι περήφανος που «καθάρισε» το όνομα της οικογένειάς του. Ο ίδιος έδειχνε βέβαιος ότι το έγκλημά του θα συγχωρεθεί, όμως οι πακιστανικές αρχές κατέστησαν αδύνατο στην οικογένεια να ζητήσει να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

«Αυτό έγινε με εντολή των αρχών. Όμως συμβαίνει σπάνια», δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Punjab, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο πατέρας της 26χρονης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του γιού του και ενός ακόμα άνδρα.