Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία ενός 84χρονου στο Αιγάλεω. Τον σκότωσαν και τον τεμάχισαν με αλυσοπρίονο, πριν το κάψουν

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία ενός 84χρονου στο Αιγάλεω. Τον σκότωσαν και τον τεμάχισαν με αλυσοπρίονο, πριν το κάψουν
Eurokinissi

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 84χρονου, η σορός του οποίου βρέθηκε τεμαχισμένη, με αλυσοπρίονο και απανθρακωμένη την 24-9-2014, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο Αιγάλεω.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι μία 44χρονη ημεδαπή, καθώς και δύο υπήκοοι Ρουμανίας (άνδρας και γυναίκα, ηλικίας 37 ετών αμφότεροι). Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, περιύβριση νεκρών κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο 84χρονος ήταν ιδιοκτήτης τριώροφου οικήματος στο Αιγάλεω, στο οποίο διέμενε ό ίδιος ενώ άλλα διαμερίσματα τα νοίκιαζε στους φερόμενους ως δράστες.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, από την πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα, καθώς και την εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, με κίνητρο τη ληστεία αλλά και προσωπικές διαφορές που είχαν με το θύμα, δολοφόνησαν τον 84χρονο μέσα στο διαμέρισμά του και στη συνέχεια τον τοποθέτησαν σε σακούλες, τις οποίες μετέφεραν και απόθεσαν σε κοντινό σημείο, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Σε βάρος της 44χρονης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, ενώ αναμένεται η έκδοση αντίστοιχων ενταλμάτων και για τους δύο άλλους εμπλεκόμενους αλλοδαπούς, που διαμένουν στην αλλοδαπή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αυτά τα δύο χρόνια, εξέτασαν περισσότερα από 500 άτομα, που φαίνεται να είχαν περάσει από το σπίτι του ηλικιωμένου, ο οποίος μετά τον χωρισμό του, συναναστρεφόταν καθημερινά με εκδιδόμενες οροθετικές-τοξικομανείς γυναίκες, που εντόπιζε σε καταστήματα στην Πλατεία Βάθη και στην οδό Σωκράτους.

Πληροφορίες θέλουν τον 84χρονο να δελεάζει γυναίκες, που ήταν τοξικομανείς και να τις φέρνει σπίτι του, με την υπόσχεση ναρκωτικών χαπιών τα οποία προμηθευόταν νόμιμα με ιατρική συνταγή.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξεδιαλύνεται με τον εντοπισμό ενός Ρουμάνου για τον οποίο οι αστυνομικοί είχαν μόνο το μικρό του όνομα.

Όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος άνδρας είχε φιλοξενήσει ένα ζευγάρι των συμπατριωτών του για δύο ημέρες μετά τη δολοφονία. Του είχαν πει πως είχαν τσακωθεί με τον ηλικιωμένο, λόγω απλήρωτων ενοικίων και τους είχε διώξει από το σπίτι. Οι αστυνομικοί διασταύρωσαν τα στοιχεία τους και μέσω αστυνομικής συνεργασίας με τις Ρουμανικές αρχές, εντοπίστηκαν και έδωσαν κατάθεση, παραδεχόμενοι ότι έμεναν στο σπίτι του ηλικιωμένου όχι όμως ότι διέπραξαν το έγκλημα. Οι Ρουμάνοι αστυνομικοί έστειλαν DNA και αποτυπώματα του ζευγαριού, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με το πλούσιο βιολογικό υλικό και τα αποτυπώματα, που είχαν συλλέξει κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων από τον τόπο της δολοφονίας.

Οι δράστες σκότωσαν το θύμα με το ηλεκτρικό πριόνι, την ώρα που εκείνο κοιμόταν. Είχαν βρει το όργανο του εγκλήματος στο υπόγειο του σπιτιού καθώς το θύμα ασχολούταν με ξυλουργικές εργασίες. Στη συνέχεια έκοψαν στη μέση τη σωρό και τα χέρια από τον καρπό και κάτω. Έπειτα πέταξαν το τεμαχισμένο πτώμα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι και έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Νωρίτερα είχαν αρπάξει άγνωστο χρηματικό ποσό.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν μετά την κατάσβεση της φωτιάς από τους πυροσβέστες βρέθηκε η τεμαχισμένη σωρός και λίγο αργότερα αναγνωρίστηκε από την κόρη του.

Η 44χρονη Ελληνίδα συνελήφθη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για το ζευγάρι των Ρουμάνων, προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προβούν σε αίτημα για την έκδοσή τους. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, περιύβριση νεκρών κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Δημοφιλή