Πώς να αποδράσετε από ένα πορτμπαγκάζ σε περίπτωση που σας απαγάγουν

Πώς να αποδράσετε από ένα πορτμπαγκάζ σε περίπτωση που σας απαγάγουν

Να μη σαν τύχει, αλλά επειδή ζούμε σε παράξενες εποχές ποτέ δεν ξέρεις. Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο. Κάποιος σας απαγάγει και σας κλείνει σ΄ένα πορτμπαγκάζ, κινδυνεύετε να μην σας ξαναδεί κανείς. Τι κάνετε;

Πρώτα απ΄όλα ψυχραιμία, μην πανικοβληθείτε. Πάρτε βαθιές ανάσες και μην αφήσετε τον φόβο να σας παραλύσει και χάσετε το πλεονέκτημα του να σκέφτεστε λογικά και να βρίσκετε λύσεις.

Στη συνέχεια ψάξτε να βρείτε κάποια πηγή φωτός, από κάποιο μπρελόκ που έχετε επάνω σας με φακό, έναν αναπτήρα για παράδειγμα. Εάν δεν έχετε τίποτα από αυτά αρχίστε να ψηλαφείτε το χώρο μέσα στο πορτμπαγκάζ, είναι πολύ πιθανό ο απαγωγέας να έχει φακό.

Από τη στιγμή που θα βρείτε φακό ή αναπτήρα ψάξτε για τη λαβή εκτάκτου ανάγκης. Εάν πάλι δεν βρείτε φακό συνεχίστε να ψάχνετε υπάρχει περίπτωση να φωσφορίζει. Όταν βρείτε το μάνταλο απλά σύρετε ή πιέστε και η πόρτα του πορτμπαγκάζ θα ανοίξει αμέσως.

Εάν το αμάξι είναι εν κινήσει κουνήστε τα χέρια σας για να σας δουν άλλοι οδηγοί. Μόλις το αμάξι σταματήσει πηδήξτε αμέσως έξω και τρέξτε μακρυά από το απαγωγέα.

Δημοφιλή