(Και) ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ αντέγραψε φράσεις από άρθρο στην ομιλία του

(Και) ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ αντέγραψε φράσεις από άρθρο στην ομιλία του

Μία ημέρα αφότου η σύζυγος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, χρησιμοποίησε αποσπάσματα ομιλίας της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, στον λόγο που έβγαλε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, ο γιος του μεγιστάνα, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, έβγαλε λόγο χρησιμοποιώντας δεκάδες ατάκες ενός συντηρητικού αρθρογράφου, έχοντας πρώτα πάρει την άδειά του.

Ο Τραμπ Τζούνιορ, που μίλησε στην δεύτερη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου, χρησιμοποίησε φράσεις από μια στήλη που δημοσιεύτηκε τον Μάιο στο «The American Conservative».

Ο συγγραφέας του άρθρου, FH Buckley, επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ Τζούνιορ είχε την άδειά του να χρησιμοποιήσει αποσπάσματα στην ομιλία του. Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι τον βοήθησε να γράψει τον λόγο του.

Τα αποσπάσματα στον λόγο του Ντόναλντ Τραμο Τζούνιορ που κλάπηκαν είναι μικρότερα σε σχέση με εκείνα στον λόγο της Μελάνια Τραμπ. Παρόλα αυτά, ενισχύει τα ερωτήματα που προέκυψαν γύρω από την επιμέλεια των λόγων του Ρεπουμπλικανικού Συνεδρίου.

Σημείωση συντάκτη: Ο Ντόναλντ Τραμπ υποκινεί πολιτική βία και είναι ένας κατά συρροήν ψεύτης, ξενόφοβος, ρατσιστής, μισογύνης, ενώ αμφισβητεί την Αμερικανική υπηκοότητα του Ομπάμα και έχει υποσχεθεί επανειλημμένως ότι θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους μουσουλμάνους -1,6 δισ. μέλη μιας ολόκληρης θρησκείας.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή