ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2016 12:51 EEST | Updated 20/07/2016 12:51 EEST

Παγκόσμια κινητοποίηση για την απελευθέρωση της Πίτσα, της «πιο θλιμμένης αρκούδας» στην Κίνα

Παγκόσμια κινητοποίηση έχει προκαλέσει η δημοσίευση φωτογραφιών από θαλάσσιο πάρκο σε εμπορικό κατάστημα στην πόλη Guangzhou της Κίνας.

Βίντεο και φωτογραφίες από τις συνθήκες διαβίωσης της «Πίτσα» (Pizza), μιας πολικής αρκούδας που φιλοξενείται στο πάρκο, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Η αρκούδα βρίσκεται σε ένα κλουβί ακατάλληλο για την ίδια, με κόσμο να συρρέει γύρω από αυτό για να φωτογραφηθεί μαζί της. Το μεγαλόσωμο ζώο δείχνει θλιμμένο, θυμίζοντας αρκετά τον Αρτούρο που πέθανε μετά από 23 χρόνια αιχμαλωσίας σε ζωολογικό κήπο στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με τον Guardian, περισσότεροι από 285.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτημα να κλείσει το πάρκο, με πολλές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων να το αποκαλούν «φριχτή φυλακή ζώων». Η διεύθυνση του πάρκου αρχικά είχε διαψεύσει ότι κακομεταχειρίζονταν την αρκούδα, όμως, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, υποσχέθηκε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης της.

Η Οργάνωση «Animals Asia» ανέφερε ότι πιθανότατα το πάρκο, το οποίο φιλοξενεί φάλαινες, λύκους και άλλα ζώα, δεν θα κλείσει, όμως διαβεβαίωσε ότι οι διευθυντές και οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει συμβουλές για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της αρκούδας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Οργάνωσης ονόματι Dave Neale, τέτοιου είδους παρατηρήσεις βοήθησαν στο παρελθόν τον ζωολογικό κήπο στο Ανόι να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζώα που φιλοξενεί. Πιο συγκεκριμένα, σταμάτησαν να αλυσοδένουν τους ελέφαντες και να διοργανώνουν βραδιές «τσίρκου» στο πάρκο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στις φωτογραφίες που την έχουν τραβήξει η αρκούδα φαίνεται τόσο θλιμμένη που πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει «την πιο θλιμμένη αρκούδα στον κόσμο». Ο ίδιος χαρακτηρισμός είχε δοθεί και στον Αρτούρο που, παρά τις εκκλήσεις των φιλοζωικών σωματείων, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ακατάλληλες για το είδος του καιρικές συνθήκες, όντας φανερά δυστυχισμένος.

Sponsored Post